Canada Only

De 10 grootste verschillen tussen Nederlandse en Amerikaanse restaurants

Eten
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Eten in The States is een belevenis op zich. Dit valt ons iedere keer weer het meeste op!

1.

We zijn in Nederland gewend aan het feit dat je jouw plekje in het restaurant gewoon mag uitzoeken. In Amerika is het vaak Wait To Be Seated: zij bepalen waar jij die Blooming Onion gaat wegwerken.

2.

Televisieschermen komen in Nederlandse restaurants nauwelijks voor. Ongezellig – vinden we. In Amerika denken ze er ietsje anders over. Kijk er niet vreemd van op als er in een Amerikaans restaurant minstens vijftien hangen. Met op ieder scherm een andere sportwedstrijd.

3.

De menu’s zijn in de US vaak een stuk uitgebreider en niet beperkt tot je standaard tournedos, varkenshazen en kalfsoesters…

4.

…en dan is alles ook nog eens naar wens aan te passen. ’t Is in Amerika vrij normaal om een ingrediënt weg te laten of juist toe te voegen. Het is hier toch een stuk gebruikelijker om een gerecht te nemen zoals ‘ie is bedoeld.

5.

Cocktails beslaan in Amerika zo’n beetje eenderde van de totale menukaart.

6.

En over drinken gesproken: het fenomeen refill blijft een verrassing. Een aangename, welteverstaan.

7.

Je hoeft in The States meestal niet te betalen voor brood, soep of salade vooraf. Best lekker, eigenlijk…

8.

En dan zijn er natuurlijk nog de porties. Gemiddeld genomen lijkt het ons veilig om te stellen dat de Amerikaanse versies ongeveer twee keer zo groot zijn.

9.

Is het je ooit opgevallen dat de borden in Nederland pas van tafel worden gehaald als iedereen klaar is met eten, maar dat de Amerikanen dit over bord doen? Het maakt ze niets uit of je reisgenoot pas halverwege z’n steak is: jij bent wél klaar, dus jouw bord gaat mee.

10.

In Nederland moet je om de rekening vragen, in Amerika krijg je ‘m gewoon. Je bent toch klaar met eten? Natafelen doe je maar ergens anders.

Naar de USA

Plannen om naar The States te gaan? Kijk hier voor reizen van verschillende organisaties!