Afrika OnlyCanada Only

Zoek

De 4th Of July-vuurwerkshow van New York vindt dit jaar, voor het eerst sinds 2014, weer plaats op de Brooklyn Bridge

New York City
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

En host Macy’s heeft al toegezegd dat de voorstelling groter dan ooit gaat worden…

[affiliate location=”newyorkcity” type=”amerikanl”]

In New York City wordt vrijwel iedere feestdag gekoppeld aan een parade, een vuurwerkshow of allebei. In het geval van Independence Day is vuurwerk inmiddels een traditie. Deze jaarlijkse voorstelling vond tot en met 2014 plaats in de omgeving van de bekendste brug van de stad – de Brooklyn Bridge.

Maar daar kwam in 2015 verandering in. De show verkaste naar andere locaties innen de stad, waaronder de Manhattan Bridge. Tot groot ongenoegen van de New Yorkers zelf, die zelfs een petitie opstartten om het vuurwerk terug naar zijn oorspronkelijke locatie te brengen.

En dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Dit jaar vindt de jaarlijkse Macy’s 4th of July Firework Show weer plaats op de Brooklyn Bridge. Handig, want zo kunnen – naast Manhattan – ook delen van Brooklyn en Queens meekijken.

Bigger and better

Het vuurwerk zelf is volgens Macy’s ook flink onder handen genomen. Het warenhuis, al jarenlang de vaste sponsor van het evenement, heeft beloofd dit jaar drie keer meer pijlen af te steken dan gebruikelijk. Daar waar Macy’s 4th of July Firework Show ook nu al de grootste vuurwerkshow van Amerika is, wil dat wat zeggen.

Verder verklapte Macy’s dat het vuurwerk niet alleen vanuit de omgeving van de Brooklyn Bridge wordt afgestoken, maar ook vanaf de brug zelf. Doel daarbij is om ervoor te zorgen dat de complete show om dit New Yorkse icoon draait.

Waar en wanneer?

De Macy’s 4th Of July Firework Show vindt – hoe verassend – plaats op 4 juli. Independence Day, dus. De show zelf vindt plaats tussen 21:00 en 21:30. Het kan daarbij lastig zijn om een plekje te bemachtigen. Sommige New Yorkers en reizigers schromen niet de hele dag te wachten tot het spektakel begint. Needless to say – kom op tijd.

[affiliate location=”newyorkcity” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”newyorkcity” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”newyorkcity” type=”ticketlinks”]