Canada Only

De 5 gaafste, Amerikaanse rollercoasters die déze zomer open gaan

Disney's California Adventure
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

2018 is een mooi jaar voor thrill-seekers. Themaparken in heel Amerika passen de nieuwste technologieën toe om bezoekers een optimale beleving te geven. Dit zijn wat ons betreft de meest noemenswaardige, nieuwe achtbanen van dit jaar.

Disney's California Adventure
Foto: Disney Pixar

The Incredicoaster

Waar?
Disney’s California Adventure, Californië

Misschien ken je deze achtbaan al. Hij is tenslotte moeilijk te missen wanneer je over de Interstate langs Anaheim, Los Angeles rijdt. Dit jaar is hij volledig vernieuwd. Zelfs de naam is veranderd: van California Screamin’ naar The Incredicoaster. Inderdaad, in het teken van de film The Incredibles. ‘t Is de snelste en langste coaster van Disneyland.


Time Traveler

Waar?
Silver Dollar City, Missouri

Silver Dollar City in Missouri is geen ongelooflijk bekend park, maar wel in het bezit van een aantal noemenswaardige coasters. Daar komt deze zomer de Time Traveler bij: ‘s werelds snelste, steilste en langste spinning coaster. Da’s er indeed eentje die constant draait. Alléén voor reizigers met een hele, hele sterke maag.


Harley Quinn Crazy Coaster

Waar?
Six Flags Discovery Kingdom, Californië

Bij Six Flags hadden ze blijkbaar nog niet genoeg achtbanen. Dit paarse gevaarte wordt de eerste loopcoaster ter wereld met rotaties van zeventig kilometer per uur. Opnieuw geldt: alleen voor wie niet snel misselijk wordt.


Infinity Falls

Waar?
SeaWorld Orlando, Florida

Technisch gezien is dit geen achtbaan, maar goed. Je ziet ook niet iedere dag een zogenaamde log ride met een lift erin. Ja, een lift. En dan wordt Infinity Falls ook nog eens de langste boomstammenrit ter wereld. Niet missen als je deze zomer naar Orlando gaat.


Toy Story Land, Disney's Hollywood Studios 4 - Matt Stroshane via WDW News
Foto: Matt Stroshane via WDW News

Slinky Dog Dash Ride

Waar?
Disney’s Hollywood Studios, Florida

Nee, dit is geen razende rollercoaster met gigantische drops en misselijkmakende corkscrews. Het wordt, Disney kennende, wél de mooiste achtbaan uit dit rijtje. Slinky Dog Dash Ride maakt deel uit van het gloednieuwe Toy Story Land in Disney’s Hollywood Studios. Zeg zelf: bovenstaande foto ziet er toch veelbelovend uit?