Afrika OnlyCanada Only

De 5 leukste wijken in je favoriete stad: San Francisco

Lombard Street San Francisco
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

San Francisco wordt door veel Amerika-reizigers gezien als een van de leukste bestemmingen van The States. Wil je de stad echt leren kennen? Blijf dan niet plakken bij de Golden Gate Bridge of de Fisherman’s Wharf en verken déze vijf wijken.

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”ticketlinks”]

North Beach

North Beach is het Little Italy van San Francisco, maar noem het maar gewoon North Beach. De term Little Italy vinden de inwoners maar niets: die wijk ligt volgens hen in New York. Anyway – de buurten zelf verschillen niet veel van elkaar. North Beach is een kleurrijke wijk met veel gezellige pizzeria’s en andere ristorantes. Zeker een bezoekje waard!


Mission District

Mission District is de geboorteplaats van San Francisco. Hier vind je onder meer het oudste gebouw van de stad: Mission Dolores. Maar naast de Mission is er nog veel meer te zien. Gave murals, bijvoorbeeld. En – dankzij de grotendeels Latijns-Amerikaanse bevolking – de beste burrito’s die je ooit gaat proeven.

[affiliate location=”amerika-only-magabook-5-2″ type=”ticketlinks”]

Haight Ashbury
Foto: Bongo via Visit California

Haight Ashbury

Denk je dat Amsterdam naar wiet stinkt? Loop dan maar eens een halfuurtje door Haight Ashbury. In deze buurt ontstond in de jaren zestig de hippiecultuur. Een imago dat Haight Ashbury sindsdien niet meer is verloren. Gelukkig maar, want daarom hangt er hier zo’n relaxte sfeer en viert de creativiteit er, al dan niet ingegeven door een verdovend middel, hoogtij.


Chinatown San Francisco
Foto: Carol Highsmith via Visit California

Chinatown

San Francisco’s Chinatown is de grootste Chinatown buiten Azië en een van de leukste wijken in de stad. Dat ervaar je echter niet als je op Grant Avenue blijft hangen. Verruil daarom de souvenirwinkels voor de kleinere steegjes en straatjes in deze wijk, want daar ga je het échte Chinatown vinden.


Een bericht gedeeld door SFGATE (@sfgate) op

Telegraph Hill

True – je hebt er sterke kuiten voor nodig. Maar wie de heuvel Telegraph Hill helemaal naar boven beklimt, wordt wel getrakteerd op een fantastisch uitzicht over de stad. De Coit Tower is hier het bekendste bouwwerk, maar je vindt er ook prachtige huizen die het zeker goed doen in je fotoalbum.

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”ticketlinks”]