Afrika OnlyCanada Only

De 5 mooiste staatsparken in het Zuidwesten van Amerika

Dead Horse Point State Park - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Bryce Canyon National Park. Grand Canyon National Park. Zion National Park. Allemaal voorbeelden van natuurgebieden die je niet mag missen tijdens je roadtrip door het Amerikaanse westen. Maar wist je dat deze regio ook nogal wat imponerende staatsparken huisvest? We nemen je, samen met onze partners van Tioga Tours, mee langs de vijf allermooiste exemplaren.

Valley of Fire State Park Tioga Tours - Unsplash
Boy Tijbosch |

1.

Valley of Fire State Park

Waar?
Nevada

Een van onze absolute favorieten is het Valley of Fire State Park in Nevada. Het park ligt op ongeveer een uurtje rijden vanuit Las Vegas en staat bekend om zijn vuurrode rotsen. 

Deze zijn te zien tijdens een fikse hike, maar het is óók mogelijk om ze vanuit de auto te bestuderen. Lekker Amerikaans, zeg maar. De Valley of Fire Scenic Loop Road komt tenslotte langs de mooiste exemplaren.

Wil je een roadtrip maken waar Valley of Fire State Park deel van uitmaakt? Check dan hier het aanbod reizen van Amerika-specialist Tioga Tours.

Goblin Valley State Park Tioga Tours - Unsplash
Boy Tijbosch |

2.

Goblin Valley State Park

Waar?
Utah

De naam Goblin Valley verwijst naar het feit dat de hier aanwezige rotsformaties lijken op – inderdaad – kabouters. Het park ligt langs Highway 24 en is in het bezit van een van de móóiste slot canyons in het westen van The States. Dat is de Little Wild Horse Canyon: een kloof die met een béétje fantasie doet denken aan Antelope Canyon.

Goblin Valley State Park ligt tussen Capitol Reef National Park en Moab, beiden in Utah. Pak daarom niet altijd de Interstate, maar rij ook over de Highways, zodat je dit soort bestemmingen niet mist. Gebruik, als je Goblin Valley State Park wil zien, Highway 24.

Wist je dat de reizen van Tioga Tours altijd zijn aan te passen naar je wensen en voorkeuren? Zo kun je altijd bestemmingen als Goblin Valley State Park meepakken. Vraag hier geheel vrijblijvend zo’n offerte aan!

Dead Horse Point State Park Tioga Tours - Unsplash
Boy Tijbosch |

3.

Dead Horse Point State Park

Waar?
Utah

Moab is als plaats een uitmuntende uitvalsbasis voor bijvoorbeeld Arches National Park en Canyonlands National Park. Eén van de tofste bestemmingen in de omgeving is echter een – jawel – State Park!

We doelen daarmee op Dead Horse Point State Park. De zonsopkomsten- en ondergangen zijn hier werkelijk fenomenaal. Niet skippen, dus.

Tioga Tours heeft een aantal reizen die langs Moab komen. Kijk hier voor het complete assortiment.

Anza-Borrego Desert State Park Tioga Tours - Unsplash
Boy Tijbosch |

4.

Anza-Borrego Desert State Park

Waar?
Californië

De woestijn van Californië huisvest nogal wat natuurlijke pareltjes. Death Valley National Park is het bekendste voorbeeld, maar er is meer. 

Het Anza-Borrego Desert State Park, bijvoorbeeld. Uitstekend bereikbaar vanuit Palm Springs of San Diego en rijkelijk voorzien van cactussen, wilde bloemen en – jawel – road runners!

Vraag een vrijblijvende offerte aan bij Tioga Tours en vermeld dat je dit park wil zien. Zoals gezegd zijn alle reizen van deze Amerika-specialist aan te passen naar persoonlijke wensen en voorkeuren.

Kodachrome Basin State Park Tioga Tours - Unsplash
Boy Tijbosch |

5.

Kodachrome Basin State Park

Waar?
Utah

Terug naar Utah. Rij je de prachtige Highway 12 tussen Capitol Reef National Park en Bryce Canyon National Park? Sla dan Kodachrome Basin State Park niet over. Het is een relatief onontdekt staatspark met rotsformatie van soms wel vijftig meter hoog als de paradepaardjes. 

Een garantie voor spectaculaire foto’s – en natuurlijk een topervaring!

Interesse om naar Utah te gaan? Sla Kodachrome Basin State Park dan niet over. Bekijk het aanbod reizen van Tioga Tours voor meer inspiratie!

Dit is een gesponsord artikel.