Canada Only

De 7 meest ABSURDE Amerikaanse rechtszaken aller tijden

Vlag - Pixabay
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Een rechtszaak meer of minder is voor sommige Amerikanen géén reden om een smak geld te laten liggen – zo blijkt. Dit zijn de meest vreemde rechtszaken uit de historie van de Verenigde Staten.

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”amerikanl”]

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”tradetracker”]

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”ticketlinks”]

Jonathan Lee Riches versus Amerika

Jonathan Lee Riches doet zijn naam weinig eer aan. Vanuit het gevang sleepte hij zo’n beetje half Amerika voor de rechter, op zoek naar die ene financiële klapper.

Rapper 50 Cent werd door de zelf weinig muzikale Riches aangeklaagd wegens plagiaat. Baseballer Barry Bonds kreeg het verwijt een pot mosterd te hebben gegeven aan Saddam Hussein (?!). En de lijst – in de ogen van Riches – verdachten gaat door. George Bush. Queen Elizabeth. De Wu-Tang Clan. Google. De paus. En de planeet Pluto.

Robert Lee Brock versus Robert Lee Brock

Robert Lee Brock had het wel gezien in de gevangenis, waar hij zat voor diefstal. Daarom klaagde hij zichzelf aan. Waarvoor? Robert Lee Brock had de rechten van Robert Lee Brock geschonden. Daarom moest Robert Lee Brock vijf miljoen aan Robert Lee Brock betalen.

Volg je het nog? Robert Lee Brock zelf in ieder geval niet. De rechter verwees hem zonder pardon terug naar zijn cel.

De Dukes versus SeaWorld

Daniel Dukes had één droom: zwemmen met een orka. ‘En waar kan dat beter dan in het pittoreske SeaWorld?’, dacht Dukes. Hij verstopte zich na sluitingstijd, nam een aanloop en sprong in het bad van orka Tilikum. Die leek weinig zin te hebben in een zwempartij en beet Dukes hartstikke dood.

Zijn familie klaagde SeaWorld aan wegens misleiding. Ze vonden dat SeaWorld er weinig aan deed om mensen te waarschuwen tegen orka’s. De knuffeldieren zagen er tenslotte lief uit, wisten zij veel dat het om een roofdier ging?

SeaWorld won de rechtszaak, omdat later bleek dat Dukes stierf aan onderkoeling.

[affiliate location=”amerika-only-magabook-5-2″ type=”ticketlinks”]

Allen Heckard versus Michael Jordan en Nike

Het moet een eer zijn om te lijken op een van de beste basketballers ooit geleefd. Maar niet voor Allen Heckard uit Oregon. Hij klaagde Michael Jordan én Nike aan omdat Jordan teveel gelijkenissen met hem vertoonde.

En nee – andersom was daar géén sprake van.

Richard Overton versus Budweiser

Toen Richard Overton uit Michigan een commercial van het biermerk Budweiser voorbij zag komen, waarin verschillende modellen als een blok vielen voor pils drinkende mannen, wist hij het zeker: dat lukt mij ook. Geïnspireerd door de reclame gooide de man meerdere glazen achterover, maar de vrouwen kwamen maar niet.

Hij spande een geding aan tegen moederbedrijf Anheuser-Busch wegens vals adverteren. De eis? Tienduizend dollar. Niet geheel verrassend kreeg hij geen cent.

Stella Liebeck versus McDonald’s

Stella Liebeck uit Albuquerque besloot haar dag te beginnen met een dampende bak koffie van de McDonald’s. Lekker, met suiker. Tijdens het deponeren van het zoete goedje liet Liebeck het bakkie troost vallen, precies op haar benen. Ze claimde brandwonden te hebben opgelopen en klaagde het restaurant aan voor het schenken van iets te hete pleur.

In tegenstelling tot de hierboven genoemde rechtszaken wist Stella haar zaak wél te winnen. De koffie bleek inderdaad te heet en Stella ontving een bedrag dat in totaal bijna 2,9 miljoen dollar bedraagt.

Jerry Monaco versus Disney World

Disney World omschrijft zichzelf als The Happiest Place On Earth, maar voor Jerry Monaco uit New Hampshire is dat het absoluut niet. Hij werd tijdens een bezoek aan Magic Kingdom in 2007 in zijn gezicht door slagen door Tigger. Inderdaad – door Teigetje uit Winnie The Pooh. De familie diende een rechtszaak in tegen de man in het Tigger-kostuum. Hij werd vervolgens op non-actief gesteld.

Pas later, nadat Tigger toegaf het kind wel degelijk een tik te hebben verkocht, kom de aap uit de mouw. Het was zelfverdediging, omdat Jerry de medewerker dusdanig hard aan zijn staart had getrokken dat Tigger bijna stikte. Daaruit bleek dat Jerry en zijn familie het hele incident hadden gepland. Doel: Disney’s dollars.

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”amerikanl”]

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”tradetracker”]

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”ticketlinks”]