Canada Only

De allermooiste Amerika-foto’s maken? Dat doe je vanaf déze locaties!

Bryce Canyon National Park
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Dit zijn de beste spots voor fotografen – in de nationale parken van de Grand Canyon, Bryce Canyon, Yellowstone, Yosemite en Death Valley.

door Boy Tijbosch

GRAND CANYON NATIONAL PARK, ARIZONA

De enorme omvang van de Grand Canyon maakt het onmogelijk om alle details op een frame te krijgen, maar er zijn wél een aantal hot spots die uitermate geschikt zijn voor fotografen. Bijvoorbeeld het Yavapai Point – een van de beste locaties voor panorama’s. Maak je liever foto’s van de zonsopkomst en -ondergang? Zoek dan naar Hopi Point.

BRYCE CANYON NATIONAL PARK, UTAH

De roodoranje hoodoos van de Bryce Canyon zijn ongelooflijk populair bij fotografen. De beste plekken voor een foto? Sunrise Point en Sunset Point. Opmerkelijke details: Sunrise Point is, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, dé place-to-be voor de zonsondergang. Sunset Point is daarentegen weer beter voor de zonsopkomst.

YELLOWSTONE NATIONAL PARK, WYOMING

Het oudste nationale park van Amerika is zó groot dat het lastig is om te bepalen waar je als fotograaf moet zijn. Ten slotte lijkt de ene bezienswaardigheid totaal niet op de andere. We hebben wel een suggestie voor je: Artist Point, een uitkijkpunt op de klif van de Grand Canyon (inderdaad, Yellowstone heeft een eigen Grand Canyon). Hiervandaan maak je de meest fotogenieke kiekjes van de aanwezige watervallen en de kloof zelf.

YOSEMITE NATIONAL PARK, CALIFORNIË

Yosemite is volgens sommigen het mooiste park van de Verenigde Staten en met name de Yosemite Valley is erg in trek. De beste fotolocatie? Die vind je bij Tunnel View. Vanaf hier krijg je de bergwand El Capitan, de watervallen Bridal Veil Falls en de koepel Half Dome in één frame. En laat dat nu net de hoogtepunten van het park zijn!

DEATH VALLEY NATIONAL PARK, CALIFORNIË

Ook in de Death Valley vind je meerdere plekken waar een fotograaf aan de slag kan gaan. Populair is bijvoorbeeld Badwater Basin – het laagste punt van het westelijk halfrond. Devil’s Golf Course leent zich ook voor het maken van prachtige foto’s. De mooiste spot? Dat vinden wij Telescope Peak. Hiervandaan kun je meer dan honderd kilometers in de verte kijken, in alle mogelijke richtingen.


Is het gelukt om een prachtige foto te maken in je favoriete nationale park? Laat deze dan op een bijzondere manier afdrukken: in een fotoboek, op een kalender of op een poster. Op Fotofabriek.nl vind je de meest unieke en uiteenlopende fotoproducten. Bekijk de website voor méér informatie!