Canada Only

De Amerikaanse media over België-VS (2-1)

Vlag
Boy Tijbosch

Na een thriller in de achtste finales tegen België zit het WK erop voor de Verenigde Staten. In de verlenging bleken de ‘Rode Duivels’ met 2-1 te sterk voor ‘Team USA’. Er wordt in de Amerikaanse vooral met trots teruggekeken op de prestaties van het elftal in Brazilië.

door Remco Tervoort

‘Pijnlijke knock-out voor de VS’ kopt ESPN. De sportzender heeft in de nabeschouwing op het duel aandacht voor elke speler. Iedere Amerikaan die in actie kwam tegen België wordt uitgelicht.

The Washington Post richt het vizier vooral op doelman Tim Howard. De keeper leek de formatie van Jürgen Klinsmann lang op de been te houden, maar moest uiteindelijke capituleren.

‘Ze kwamen van alle kanten, minuut na minuut, schot na schot, Tim Howard had met zijn voet, knie en hand een antwoord op elke bal die op hem werd afgevuurd. Ondanks de geweldige prestatie van de keeper werd de VS uitgeschakeld op het WK na een 2-1 nederlaag tegen België.’

‘Einde van het avontuur: WK voor VS ten einde na dramatisch verlies’, kopt Sports Ilustrated met gevoel voor drama. Het sportblad prijst vooral de vechtlust van ‘Team USA’.

USA Today dankt de spelers van Amerika en België voor een gedenkwaardige wedstrijd. ‘De Amerikanen vielen aan het eind van de wedstrijd totaal vermoeid op het gras. Ze hadden het op een of andere manier tot de laatste 16 geschopt.’

‘Na het verlies in de verlenging raapten ze zichzelf uiteindelijk bij elkaar en wisselden shirts met de Belgen. Dit was een duel om nooit te vergeten, om zoveel onvolmaakte redenen.’