Canada Only

De Amerikaanse oostkust kreeg deze week te maken met een HITTEGOLF, maar in Californië viel er juist SNEEUW

Weer - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het Amerikaanse weer was afgelopen dagen een béétje van slag. Delen van onder meer Montana, Oregon en zelfs Californië werden bedolven onder een laag sneeuw. De East Coast daarentegen had last van een recordhitte.

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”amerikanl”]

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”tradetracker”]

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”ticketlinks”]

Op dinsdag 1 en woensdag 2 oktober was het in Columbus zelfs zó warm dat officials overwogen de scholen te sluiten. De temperaturen in de staat Ohio, maar ook in New York passeerden de 30°C. In Central Park werd bijvoorbeeld een temperatuur van 33,9°C gemeten: de op één na hoogste herfsttemperatuur aller tijden.

Andere staten waar beduidend hogere temperaturen dan normaal zijn gemeten, zijn Georgia, Alabama, Tennessee en Florida. Amerika’s National Weather Service trok dan ook aan de bel. Bewoners van deze staten werden opgeroepen veel water te drinken, zonnebrandcrème te gebruiken en lichte kleding te dragen.

[affiliate location=”amerika-only-magabook-5-2″ type=”ticketlinks”]

Sneeuw

In delen van Montana ontstonden hele andere problemen. Daar viel afgelopen weekend namelijk een recordhoeveelheid sneeuw. Sneeuwval vond ook plaats in delen van Californië, Oregon, Washington, Idaho, Nevada en Utah. ‘Een historisch fenomeen voor de tijd van het jaar’, aldus de National Park Service.

Het weer nu

Inmiddels is New York getrakteerd op verschillende, welkome regen- en onweersbuien. De hitte is daarmee verdreven. In de komende dagen wordt een aangenamere temperatuur van rond de 18°C verwacht.

De warmte is nog niet overal verdreven. Zo stijgt het kwik in Washington DC deze week naar 25°C en lijkt ook Florida nog niet te zijn verlost van de hitte – hoewel dat daar natuurlijk nooit echt het geval is.

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”amerikanl”]

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”tradetracker”]

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”ticketlinks”]