Afrika OnlyCanada Only

De benzineprijs in Orlando, Florida ligt nu lager dan $2,00

Benzinepomp
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Goed nieuws voor huidige én komende Orlando-vakantiegangers. De benzineprijs bij veel pompen in Central Florida is namelijk gedaald tot onder de twee dollar. En de daling lijkt zich voort te zetten, hoewel niet meer zo snel als in de maand december.

Maar eerst – mócht je denken dat het allemaal wel meevalt en dat het zelfs hier in Nederland goedkoper is: we hebben het over de prijs per gallon. Per 3,8 liter, dus. Reken even mee: $0,53 per liter. En de prijs wordt waarschijnlijk alleen nog maar lager.

Goed – of juist niet?

De goedkope benzine komt Orlando-reizigers én locals natuurlijk niet slecht uit. Toch waarschuwen Amerikaanse economen om niet al te blij te zijn met de lage prijzen.

Volgens CNN kunnen deze bedragen ook negatieve gevolgen hebben voor de nationale economie. Ze verwijzen daarbij naar de periode 2014-2016. Dalende benzineprijzen zorgden er destijds voor dat duizenden werknemers in de olie-industrie hun baan verloren en tientallen energiebedrijven failliet gingen.

Voor nu mag je er als Orlando-reiziger nog best even van profiteren. Experts denken dat de prijzen in de lente weer omhoog gaan.

Naar Orlando

Plannen om Central Florida te bezoeken? Laat je dan hier verder inspireren!