Afrika OnlyCanada Only

Zoek

De Californische Route 66 rijden? Sla DIT spookstadje NIET over!

Amboy - Pixabay
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

[themify_layout_part id=”30560″]

Goed – écht veel is er in Amboy, Californië natuurlijk niet te zien. Maar daar is het ook een ghost town voor…

…en bovendien is dit, voor zover wij weten, het enige spookstadje ter wereld dat ooit op eBay is verschenen.

Dat heeft allemaal te maken met de Route 66 waaraan Amboy is gevestigd. In een ver verleden was het plaatsje een vaste stop voor reizigers die vanuit Chicago op weg waren naar Los Angeles. Dat zijn inmiddels lang vervlogen tijden. Toen de Interstate haar intrede deed, werden de restaurants en motels in het dorp overbodig. Amboy onderging hetzelfde lot als zoveel bestemmingen langs de Route 66. Bewoners vertrokken, winkels sloten en het geheel werd in de steek gelaten.

[themify_layout_part id=”30361″]

eBay

Omdat een kleine groep oorspronkelijke inwoners Amboy trouw bleef, kreeg het dorp een soort cultstatus. Er werden zelfs enkele Hollywood-producties opgenomen. Maar op het laatst gaven ook deze mensen er de brui aan en werd Amboy verkocht. Op eBay, om precies te zijn. Amboy is zodoende momenteel eigendom van de Californische fastfood-keten Juan Pollo.

[themify_layout_part id=”30615″]

Roy’s Diner

Dé blikvanger van Amboy is Roy’s Diner: een voormalig restaurant met bijbehorende service station. Nadat het er een tijd lang droog stond, wordt er momenteel zelfs weer benzine verkocht. De plaatselijke kerk, de school, de begraafplaats en het vliegveld zijn enigszins vanzelfsprekend nog wel gesloten.

Indrukwekkend om te bezoeken? Dat is Amboy zeker. Maar om rond te struinen tussen alle gebouwen van weleer moet je wel de nodige conditie hebben. Amboy ligt middenin de Mojave-woestijn en dus is het er op z’n zachtst gezegd er-rug warm…

[themify_layout_part id=”30801″]

Waar ligt het?

Amboy ligt op zo’n twee uur rijden vanuit Palm Springs. Je kunt het dorp echter het beste bekijken wanneer je reist tussen Los Angeles en Las Vegas. Pak dan de Interstate 40 en sla af bij exit 78.

Oh – en zorg voor genoeg water en benzine. Roy’s is namelijk niet altijd open.