Canada Only

De Death Valley is weer open na flinke overstromingen

Death Valley National Park - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het bloedhete park in de staat Californië moest op 5 augustus noodgedwongen de deuren sluiten. Aan die sluiting is dit weekend een einde gekomen.

Dat geldt voor verschillende, populaire delen van Death Valley National Park.

State Route 190 en de Panamint Valley Road zijn bijvoorbeeld weer open, zo meldt Travel + Leisure. Dat maakt populaire bestemmingen als het Badwater Basin, Zabriskie Point en Dante’s View weer toegankelijk voor het publiek.

‘We zijn erg blij dat we bezoekers weer kunnen verwelkomen op de populairste plekken van Death Valley National Park’, meldt superintendent Mike Reynolds in een statement. ‘Tegelijkertijd willen we mensen waarschuwen. Veel wegen in het park blijven nog maanden gesloten in verband met herstelwerkzaamheden.’

[themify_layout_part id=34444]

Wanneer vonden deze overstromingen plaats?

De toegang tot het park werd op 5 augustus 2022 afgesloten in verband met enorme overstromingen. Death Valley National Park kreeg namelijk op één dag bijna net zoveel regen te verwerken als normaal gesproken in een heel jaar.

Door de enorme regenval strandden zo’n duizend toeristen en en parkmedewerkers middenin het park – in het hotel Inn at Death Valley. Iedereen is uiteindelijk veilig geëvacueerd.

[themify_layout_part id=34170]

Welke wegen blijven nog dicht?

Ook nu het park opnieuw is geopend, blijven sommige wegen gesloten. Dat geldt onder meer voor de Badwater Road, alle toegangswegen vanaf de NV-374 en de North Highway. De National Park Service stelt dat zo’n 320 kilometer aan weg momenteel onbruikbaar is.

[themify_layout_part id=37739]

Moet ik verder nog iets weten?

Bovenop de afsluitingen stelt de National Park Service dat bezoekers rekening moeten houden met extreem heet weer: een behoorlijk contrast met de regenval die de overstroming veroorzaakte. 

De temperatuur in Death Valley National Park loopt deze week op tot 46 graden Celsius. Hiken wordt dan ook afgeraden na 10:00.

Bron: Travel + Leisure

[themify_layout_part id=34047]