Afrika OnlyCanada Only

De Dole Whip is een van de populairste ijsjes in heel Florida: HIER vind je hem!

Dole Whip - Disney-min
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Ieder jaar gaan er in Orlando, Florida zo’n 3,5 miljoen van deze ananasijsjes over de toonbank. Best veel, gezien de Dole Whip alléén binnen de grenzen van Disney World wordt verkocht.

[affiliate location=”disneyworldorlando” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”disneyworldorlando” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”disneyworldorlando” type=”ticketlinks”]

Wie in Florida is geweest, is ongetwijfeld bekend met de hitte en luchtvochtigheid waar de Sunshine State om bekend staat. Géén ideale omstandigheden om lang in de rij te staan, dus. En toch hebben mensen dat ervoor over wanneer het om de Dole Whip gaat. Kun je nagaan hóe geliefd het softijsje precies is.

De Dole Whip wordt sinds de jaren tachtig verkocht in Disney World, Florida en Disneyland, Californië. Het idee komt van het voedselbedrijf Dole: een organisatie die in 1976 sponsor van de attractie The Enchanted Tiki Room werd. Als ruil daarvoor mocht Dole ananassen verkopen aan bezoekers die tijdens deze show honger hadden gekregen.

Zo’n tien jaar later ontstond het idee voor zuivelvrij ananasijs en werd de Dole Whip geboren. Nu is het ijsje zó populair dat er niet veel verschil zit tussen de wachtrijen voor de ijskraam en The Enchanted Tiki Room zelf.

[affiliate location=”amerika-only-magabook-5-2″ type=”ticketlinks”]

Waar kan ik hem proberen?

Benieuwd naar de Dole Whip, die ook voor vegans geschikt is? Dan moet je naar Aloha Isle: een kiosk in het Adventureland-gedeelte van Magic Kingdom. De versie in Anaheim heet Tiki Juice Bar en is te vinden in het Disneyland Park.

Zijn er geen mogelijkheden om de Dole Whip buiten het park te proeven? Jawel! Ga hiervoor naar het restaurant Captain Cook’s in het hotel Disney’s Polynesian Resort. Hier staat een Dole Whip-machine, waar je ‘m dus zelf mag draaien.

Dole Whip
Foto: Disney

[affiliate location=”disneyworldorlando” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”disneyworldorlando” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”disneyworldorlando” type=”ticketlinks”]