Canada Only

De drie grootste schadeclaims uit de Amerikaanse historie

Vlag
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Een succesvolle verzekeraar kan de basis zijn voor een winstgevende onderneming. Maar soms komen er situaties uit de lucht vallen dat zelfs de beste verzekeringsmaatschappijen kunnen opdoeken. Tijdens de volgende (natuur)rampen konden de instanties veel nulletjes uitbetalen.

door Boy Tijbosch

NORTHRIDGE EARTHQUAKE

De aardbeving in 1994 nabij Los Angeles vond ‘s nachts plaats en resulteerde daardoor in minder slachtoffers dan verwacht: ‘slechts’ zestig. 114,000 gebouwen werden echter met de grond gelijk gemaakt, wat resulteerde in een flink totaalbedrag aan claims: 20,6 miljard dollar.

HURRICANE ANDREW

Hurricane Andrew bracht in 1992 een spoor van vernieling aan in de staat Florida. 1,4 miljoen Amerikanen verloren elektriciteit. Mede hierdoor moesten verzekeringsinstanties een totaal van dertig miljard uitkeren aan de slachtoffers.

9/11

De terroristische aanslagen in 2001 brachten de wereld op z’n kop, óók op economisch vlak. De verzekeringen werden gedwongen om veertig miljard dollar uit te trekken voor de claims, waaronder aan levensverzekeringen en arbeidscompensaties.

HURRICANE KATRINA

De orkaan Katrina geldt als de duurste en een van de meest dodelijke rampen uit de Amerikaanse geschiedenis. 1800 mensen kwamen om – de overlevenden brachten gezamenlijk 1,7 miljard schadeclaims uit. Het kostte verzekeringsmaatschappijen in totaal 72,3 miljard dollar.

VOLG AMERIKA ONLY OP FACEBOOK EN TWITTER!