Canada Only

De ENGSTE bed and breakfast van Amerika? Die vind je HIERRR!

Lizzie Borden House - Public Domain-min
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Welkom in het Lizzie Borden House in Fall River, Massachusetts: dé accommodatie om vooral niet je nacht door te brengen.

[affiliate location=”massachusetts” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”massachusetts” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”massachusetts” type=”ticketlinks”]

Waarom niet? Nou – omdat het hier nogal schijnt te spoken. En dat is, mocht je paranormaal gelovig zijn aangelegd, ook niet heel vreemd…

De bed and breakfast was in 1892 namelijk het toneel van een aantal gruwelijke moorden. Ene Lizzie Borden werd toen verdacht van de dubbele moord op haar vader en stiefmoeder. Met een bijl, om precies te zijn.

Of dat haar een gevangenisstraf opleverde? Niet bepaald, want ze werd vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Lizzie en haar zus Emma keerden na de rechtszaak niet terug naar het huis. In plaats daarvan kocht ze een ander huis iets verderop in Fall River. Daar leefde ze uiteindelijk tot ze op 1 juni 1927 zelf overleed.

[affiliate location=”amerika-only-magabook-5-2″ type=”ticketlinks”]

Een onopgeloste zaak

Waarom werd Lizzie überhaupt verdacht van deze macabere misdaad? Dat komt simpelweg omdat ze de enige was die op dat moment in het huis aanwezig was. Bridget Sullivan, de schoonmaakster, was buiten de ramen aan het lappen, zo meldden enkele getuigen. En met een overduidelijke hekel aan haar schoonmoeder en een continu veranderde alibi leek het een uitgemaakte zaak dat Lizzie de moorden had begaan.

Maar Lizzie zelf ontkende en claimde dat een inbreker ongezien het huis had weten binnen te dringen. Concreet bewijs bleef uit en Lizzie werd onschuldig verklaard.

Het huis

Tot op de dag van vandaag blijft het Lizzie Borden House een van de meest spraakmakende, onopgeloste moordzaken uit de Amerikaanse historie. En het huis waarin alles plaatsvond? Dat is nu dus omgedoopt tot een bed and breakfast – en een museum. En ja: het is mogelijk om in zowel Lizzie’s kamer als die van haar vader en stiefmoeder te slapen.

[affiliate location=”massachusetts” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”massachusetts” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”massachusetts” type=”ticketlinks”]