Canada Only

De geheimen van de VS

Area 51
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Amerika is een uniek en afwisselend land. Iets waar reizigers en liefhebbers het ongetwijfeld mee eens zijn. Desondanks verbergt Amerika – naar verluidt – nogal wat dingen voor zowel de eigen bevolking als de rest van de wereld. Boze tongen spreken over schaduwregeringen en complottheorieën. Valt er iets voor te zeggen? Vandaag – de vijf grootste geheimen van The States.

Area 51

Een afgeschermd gebied in de Nevada Desert: Area 51. Deze plaats ligt ten midden van de woestijn en wordt gebruikt als militaire basis. Wat er exact gebeurt, is echter onduidelijk. Oud-werknemers weten te vertellen dat de regering in dit zwaarbewaakte gebied informatie omtrent aliens achterhoudt. Sterker nog, buitenaards leven zou hier worden onderzocht. We komen waarschijnlijk nooit achter het waarheidsgehalte van deze theorieën. Over Area 51 mag niet worden gevlogen en geweld is gerechtvaardigd tegen iedereen die te dicht in de buurt van de basis komt.

Bunkers

Een nationale ramp? Voor het geval dat heeft de Amerikaanse regering miljoenen uitgegeven om het onvermijdelijk alsnog te ontglippen middels ondergrondse bunkers. Deze schuilplaatsen zijn van alle gemakken voorzien en men kan hier blijven tót de aarde weer bewoonbaar is. Wat het probleem dan is? De gemiddelde burger is niet uitgenodigd. Deze bunkers zijn enkel voor de elite. Greek Island is een voorbeeld van een schuilplaats waarvan wordt beweerd dat slechts de meest fortuinlijke personen er gebruik van mogen maken.

HAARP

Je kent ’t vast wel, van die tekenfilms waarbij een karakter iemand met stofwolken omver schiet. Hartstikke grappig. Of niet? Want bepaalde figuren beweren dat dit in de toekomst daadwerkelijk mogelijk is. HAARP is een mysterieus project in Alaska waarmee weersveranderingen gereguleerd kunnen worden. Tegenstanders zijn van mening dat deze technologie voor veel meer kan worden toegepast. Bijvoorbeeld voor manipulatie van de hersenen. Sommigen gaan zelfs zo ver dat ze beweren dat tsunami’s en dergelijke rampen kunnen worden ontworpen.

John F. Kennedy

De moord van John F. Kennedy was een wrede, maar ook een door raadsels omgeven aanslag op de democratie. Diverse documenten lijken uit te wijzen dat de zaak géén zuivere koffie is. Onbekende partijen zouden Lee Harvey Oswald – de veroordeelde schutter – hebben ingehuurd. Met welke motieven? Dat is tot op de dag van vandaag onzeker.

 

9/11

9/11 is een gevoelig onderwerp, helemaal in de Verenigde Staten. Er mag niet worden getwijfeld aan het feit dat terroristen die dag een laffe aanslag pleegden op de vrijheid. Maar dit gebeurt wel. Sommigen stellen dat economische redenen de basis vormen van het idee dat de aanslagen een inside job waren. Zo is er in Pentagon nooit een vliegtuig gesignaleerd, was de manier van instorten van de twee torens onlogisch en zijn er na de aanslagen opvallend veel wetten doorheen gejaagd, allen onder het mom van 9/11. Documentaires als Loose Change en Zeitgeist hebben geprobeerd na te gaan welke informatie omtrent de aanslagen nu écht waarheidsgetrouw is.

Wat denk jij? Laat het ons hieronder weten of reageer via Facebook!