Canada Only

De Overseas Highway van Miami naar Key West is de ALLERBESTE road trip van Florida

Florida Keys
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Ben je, tijdens je vakantie in Florida, op zoek naar een road trip die grotendeels over het water gaat en je van de ene topbestemming naar de ander brengt? Look no further. De Overseas Highway is alles wat je nodig hebt.

Deze route, die hoofdzakelijk de enige verbinding tussen The Keys en Florida’s vasteland is, is voor veel reizigers een attractie op zich. Want Key West mag dan bekend staan als geweldig, de tussenliggende eilanden van de Florida Keys zijn, op z’n allerzachtst gezegd, niet onaardig.

Key Largo
Foto: VISIT FLORIDA

Key Largo

Het begint allemaal in Key Largo, het eerste eiland dat je tegenkomt wanneer je vanuit Miami aan je trip begint. Nu is Key Largo zelf al een topbestemming, het mooiste deel ligt onder water. Vlakbij het John Pennekamp Coral Reef State Park vind je geweldige koraalriffen, een enorm Christus-beeld en een hotel. Inderdaad, een hotel. Onder het wateroppervlak.

Islamorada en Marathon

Het eerstvolgende eiland na Key Largo, is Islamorada. Hier zwemmen zoveel verschillende vissoorten dat het plaatsje prompt is omgedoopt tot Fishing Capita of the World. Een ideale plek voor je lunch, trouwens. De beste visrestaurants van The Keys schijnen hier te staan…

Op een van de volgende Keys, het plaatsje Marathon, staan dieren opnieuw centraal, zij het in een compleet andere rol. Marathon is thuis voor zowel een ziekenhuis voor zeeschildpadden als een opvangcentrum voor dolfijnen. Twee bijzondere attracties voor met name gezinnen.

Big Pine Key en Bahia Honda State Park

Toch is het zonde om al je tijd op The Keys door te brengen in ziekenhuizen, opvangcentra en restaurants. Trek daarom voldoende tijd uit voor de schitterende natuurgebieden op de eilanden. Big Pine Key, bijvoorbeeld. Koraalriffen, witte stranden én de aanwezigheid van de met uitsterven bedreigde Key Deer maken dit misschien wel de meest tropische bestemming van allemaal.

Nog zo’n topbestemming: Bahia Honda State Park. Een van de allerbeste plekken om te zonnen en te snorkelen – een plaats die zich geheel terecht omschrijft als ‘a perfect and quiet getaway for the entire family’.

Seven Mile Bridge

Voor veel reizigers is de Seven Mile Bridge hét hoogtepunt van een trip over de Overseas Highway. Dit is een van de langste bruggen ter wereld die er, ten tijde van de bouw, voor zorgde dat The Keys eindelijk werden verbonden met het vasteland van Florida. De oorspronkelijke Seven Mile Bridge werd gebruikt door treinen. Deze versie is nog steeds te zien vanuit de huidige variant.

Key West

De eindbestemming, Key West, is het meest zuidelijke stukje VS (hoewel ze het daar in Hawaii absoluut niet mee eens zijn). Het levendige Duval Street en het plein Mallory Square, waarvandaan de zonsondergang op haar allermooist is, zijn twee prima plekken om deze mooiste trip van Florida mee af te sluiten.


Amerika Only Magabook 4 Cover

Hét boek voor Amerika-fans!

Binnenkort naar Amerika? Check ons nieuwe boek! Amerika Only Magabook 4 is een combi tussen een boek en een magazine – vol inspiratie en tips voor Amerika-reizigers.  BESTELLEN KAN HIER!