Afrika OnlyCanada Only

Top Ten Thursdays – De tien beste fastfoodburgers

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Prijzen voor de beste hamburgers gaan vaak naar luxe restaurants, waar de broodjes worden bereid met biologisch vlees, tikkeltjes saffraan en andere elementen die je wél kunt eten, maar niet kunt uitspreken. Wat als je weinig geld, zin of tijd hebt om naar zo’n tent te gaan? Dan zijn dit de tien beste burgers van de Verenigde Staten – overal verkrijgbaar!

10. Big Mac, McDonalds

’t Is de bekendste burger en allicht ook de populairste. Maar! Het ding smaakt soms nog wat gefrituurd plastic in combinatie met een autoband in plaats van naar rundvlees. Niet erg, want ook die smaak bevalt veel mensen uitstekend. Maar een tiende plek lijkt ons allerzins gerechtvaardigd.

9. The Baconator, Wendy’s

De prijs voor meest originele hamburgernaam gaat in ieder geval naar Wendy’s. Arnold Schwarzenegger zou zo in een script kunnen rollen wanneer de opdruk er zo uit ziet. Maar hij smáákt ook  goed. Aanradertje.

8. Whopper, Burger King

Het handelsmerk van de Burger King, de Whopper, smaakt nét iets meer naar vlees dan bij concurrenten het geval is. Die manier van lef wordt door Amerika Only beoordeelt met een achtste stek in deze officieuze lijst. Ze zullen er maar wat blij mee zijn!

7. Double Steakburger, Steak-n-Shake

Wat is nu beter bij de Steak-n-Shake? Is het de shake? Of is het de steak? Wij zeggen de shake. Neemt niet weg dat de steak ook prima is te doen. Volg je het nog?

6. XXXL, Fatburger

Fatburger biedt een gezonde hamburger, caloriearm en rijk aan proteïnen en vezels. Bereidt in zuivere kokosolie met de meest verse ingrediënten. Wat hiervan waar is? Niks. Dit apparaat bevat drie stukken vlees en vier plakken vette kaas. Wat verwacht je dan van een tent met zo’n naam?

5. Bloomin’ Burger, Outback

De Outback staat bekend om de Bloomin’ Onion, zo’n beetje de meest calorierijke snack van de Verenigde Staten. Een enorme gesneden ui, regelrecht in de frituur gesodemieterd. Er is maar één stuk voedsel vetter – wanneer je zo’n ui op je hamburger gooit. En da’s precies wat men bij Outback heeft gedaan.

4. Double Burger, In-N-Out

Hier op vier, elders op één. Meermaals is de Double Burger van de In-N-Out gekozen tot beste fastfoodburger van de Verenigde Staten. En dat is het vermelden waard.

3. Classic Burger, Denny’s

De Denny’s is altijd open. Altijd. Dus je kunt altijd naar binnen wandelen en naar buiten waggelen voor de Classic Burger. Garantie dat je tevreden én 1200 kCal rijker de tent verlaat.

2. Half Pound Hamburger, Cracker Barrel

Cracker Barrel – eten in een ouwe hooischuur. Goedkoop én goed – alle plates kosten rond de acht dollar. Ook de Half Pound Hamburger, een verborgen klassieker, een diamond in the rough. Je snapt ’t plaatje.

1. The Original, Johnny Rockets

Johnny Rockets heeft de beste hamburgers van Amerika. Zo, het hoge woord is eruit. De grootte van een vrachtwagenwiel. De dikte van alle andere hamburgers bij elkaar. En een smaak om u tegen te zeggen. Geen concurrentie.

Welke burger is jouw favoriet? Laat het ons hieronder weten of reageer via Facebook!