Afrika OnlyCanada Only

Zoek

De vijf gevaarlijkste vliegvelden van Amerika

Vliegen
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Reis je nog liever per kano dan dat je aan boord van een plane stapt? Lees ‘t onderstaande dan maar niet. Kan het je allemaal niet zoveel interesseren, kijk dan verder. Deze lijst is gebaseerd op het aantal incidenten dat plaatsvond op de betreffende landingsbanen.

door Boy Tijbosch

5.    HONOLULU INTERNATIONAL

Ziet er gevaarlijk uit, zo’n landingsbaan in zee. Maar het valt mee. Op Honolulu International Airport in Hawaii vonden tot dusver dertig incidenten plaats. Jup, dat aantal wordt nog véél hoger.


4.    CLEVELAND HOPKINS

In 2007 vond het laatste incident plaats op het vliegveld van Cleveland, Ohio. In ijzige omstandigheden gleed een piloot pardoes van de startbaan, om zijn kist vakkundig in een naburig hekwerk te planten. Het incident leidde tot een grote verbouwing van de luchthaven. Apart, omdat de oorzaak van dit ongeval juist een teveel aan werkzaamheden bleek te zijn. Aantal incidenten: 45.


3.    SAN FRANCISCO INTERNATIONAL

Ooit geland op San Francisco? Spoiler: ‘t is alsof je in de baai gaat belanden, tót dat verlossende, allerlaatste moment dat je een stuk landingsbaan in zicht krijgt. Vorig jaar nog vond er een dodelijk ongeval plaats, hoewel dit meer leek te wijten aan de onervarenheid van de dienstdoende piloot. Desondanks ligt het aantal incidenten op een onheilspellende 55 keer.


2.    LAX

De luchthaven van Los Angeles werd in 2007 bijna het scenario van een ramp, toen een landende WestJet 737 ternauwernood een opstijgende Northwest Airbus wist te ontwijken. Het leidde ertoe dat LAX vandaag de dag niet alleen een vliegveld, maar ook een opleidingsinstituut voor vliegeniers en dergelijke is. Aantal incidenten: 60.


1.    CHICAGO O’HARE

Een soortgelijk incident als op LAX vond in 2006 óók plaats op het vliegveld van Chicago. En dat bleek niet de eerste keer te zijn… De overheid greep in, waardoor O’Hare Airport zich momenteel ten midden van een moderniseringsplan bevindt. President Obama heeft hier maar liefst 6,6 miljard dollar voor uitgetrokken. Er moet dus wel het een en ander mis zijn geweest met de luchthaven. Aantal incidenten: 75.