Canada Only

De vreemdste wetten in je favoriete, Amerikaanse staten

Vlag
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Dit kan ook alleen maar in de USA…

Op het internet wemelt het van de lijstjes met vreemde, Amerikaanse staatswetten. Of dit allemaal klopt? Meestal niet. De wet die stelt dat je in Alaska geen eland uit een vliegtuig mag duwen, is bijvoorbeeld compleet verzonnen. Andere wetten hebben wel een kern van waarheid, maar zijn totaal uit hun verband gerukt. Dat is dan weer het geval bij de Maryland-wet die het bioscoopgangers verbied een leeuw mee te nemen.

Maar de volgende wetten? Die zijn allemaal nog steeds actief. Of ze worden nageleefd, is een tweede. Maar just to be sure: kijk uit tijdens je eerstkomende Amerika-trip.

Arizona

Het is in Arizona verboden om vuilnis te voeren aan een varken. Daar heb je namelijk toestemming voor nodig. Er is één uitzondering. Je mag wel je eigen vuilnis aan je eigen varkens voeren. Gelukkig maar.

Californië

Het is in Californië helemaal legaal om kikkers te laten deelnemen aan een zogenaamde frog jumping contest. Maar mocht er een tijdens de wedstrijd omkomen? Dan is het verboden hem te eten. Ja, lach maar. Zo staat het letterlijk in het Californische wetboek.

Colorado

In Boulder, Colorado is het verboden om met keien te rollen. Wat daar zo vreemd aan is? Ga naar Google Translate en vertaal het woord kei.


Florida

Je kent ze wel – van die bordjes in tuinen met daarop Beware Of Dog. Een aardige aanduiding die je erop wijst dat de bewoners in kwestie in het bezit zijn van een hond die je wellicht aan stukken scheurt zodra je te dichtbij komt.

Maar wist je dat deze borden ook een wettelijke functie hebben? Hondeneigenaren zijn namelijk aansprakelijk wanneer de hond jou bijt – tenzij ze zo’n bord hebben staan. Voorwaarde is dan wel dat er ‘Bad Dog’ opstaat. Dan ben jij de gebeten hond.


Georgia

Blijf niet langer dan dertig dagen op een boot when in Georgia. Je gaat gewoon de bak in.

Illinois

Wees voorzichtig met in slaap vallen tijdens je trip naar Illinois. Wie in een kaaswinkel wegdommelt, riskeert het overtreden van de staatswet.


Downtown Las Vegas 16 - Travel Nevada
Foto: Travel Nevada

Nevada

Heb je ooit geskied of gesnowboard in The States? Dan ben je wellicht op de hoogte van de volgende, wat vreemde traditie: het gooien van Mardi Gras-achtige kralen uit een skilift. Tip van ons: doe dat maar niet in Nevada. Hartstikke illegaal.


New York

Geen selfies met tijgers in New York. En ook niet met andere, grote katten. 100% verboden.

Oregon

Het is in Oregon niet toegestaan om je poep uit een bewegende auto te gooien. En nee – we hebben het echt niet verzonnen.


South Carolina

Ben je achttien jaar of ouder? Gefeliciteerd. Je mag eindelijk legaal pinball spelen in South Carolina.


Tennessee

In Tennessee is het illegaal om het Netflix-account van iemand anders te gebruiken. Je bent gewaarschuwd.

Utah

In Utah mag je geen alcohol kopen tijdens een noodgeval. We vragen het ons af of je daar tijdens een noodgeval aan denkt, maar dat ter zijde.

Wil je onze Amerika-tips ook in als e-mail ontvangen? Meld je dan aan voor de Amerika Only Nieuwsbrief en we sturen tweewekelijks een mooie selectie door. Je ontvangt ook direct een downloadlink voor het gratis e-book ’20 Amerikaanse Road Trips Die Je Óóit Moet Doen’.