Canada Only

Ontdek de nostalgie en avontuur van Deadwood in het Wilde Westen

Michelle de Vos

Michelle de Vos

Deadwood in South Dakota was ooit een beruchte Wild West-bestemming. Het is daarom een plek met historisch belang, maar het heeft ook een unieke charme en aantrekkingskracht die bezoekers uit alle hoeken van het land lokt. Daarnaast heeft Deadwood de reputatie van een gokstad, met talloze saloons, bordelen en gokgelegenheden. Genoeg te zien en te doen, dus.

Lees ook Fargo: een charmante stad in het hart van Amerika

Travel South Dakota

Dit is Deadwood, South Dakota

Deadwood is een historische stad in de Black Hills van South Dakota. Het staat bekend om zijn rijke geschiedenis, vooral tijdens de Gold Rush in de late 19e eeuw. 

De stad is verweven met de legendes van het Wilde Westen. Beroemde figuren zoals Wild Bill Hickok, Calamity Jane, Seth Bullock en Al Swearengen waren actief in Deadwood en hebben de geschiedenis van de stad bestempeld. 

Een van de meest iconische momenten in de geschiedenis van Deadwood was de dood van Wild Bill Hickok in 1876. Hij werd vermoord tijdens een pokerwedstrijd in Saloon No. 10 en de hand die hij vasthield, bekend als de Dead Man’s Hand, is legendarisch geworden.

deadwood south dakota
Travel South Dakota

Dit mag je niet missen in Deadwood, South Dakota

Er zijn verschillende bezienswaardigheden en activiteiten in Deadwood die je niet mag missen als je de stad bezoekt. Hier zijn enkele hoogtepunten:

Adams Museum

Dit museum biedt een blik op de geschiedenis van Deadwood en de Gold Rush. Het heeft een indrukwekkende collectie artefacten, foto’s en memorabilia.

Mount Moriah Cemetery

Hier liggen beroemde figuren, zoals Wild Bill Hickok en Calamity Jane, begraven. Het is een historische begraafplaats met een prachtig uitzicht over de stad.

Saloon No. 10

Dit is dé plek waar Wild Bill Hickok werd vermoord. Het saloon is gerestaureerd en biedt nu een mix van geschiedenis en entertainment, inclusief re-enactments van de historische schietpartij.

Historic Main Street

Wandel door de historische hoofdstraat van Deadwood, waar je historische gebouwen, winkels, restaurants en saloons kunt tegenkomen. Het behoudt de sfeer van het Wilde Westen. 

Stratobowl

Niet ver van Deadwood vind je de Stratobowl, bekend vanwege de historische ballonvaarten en recordpogingen. Het biedt ook een prachtig uitzicht op de omgeving. 

deadwood south dakota
Travel South Dakota

Zo bereik je Deadwood, South Dakota

Deadwood ligt in de Black Hills van South Dakota. De stad is goed bereikbaar. Je kunt er makkelijk met de auto komen vanuit verschillende omliggende steden, zoals Rapid City of Buffalo. De belangrijkste snelwegen in de buurt zijn Interstate 90 en US Route 385.

Dit artikel wordt je aangeboden door The Great American West.