Canada Only

Dit is Deadwood, South Dakota: een stadje dat je terugbrengt naar de cowboytijd

Deadwood - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Deadwood was óóit de wildste plaats van het Wilde Westen. Nu is het een interessante bestemming vol hints naar een roemruchtig verleden.

No rules. No regrets. Zo luidde het officiële stadsmotto van Deadwood toen het nog een behóórlijk beruchte Wild West-plek aan het einde van de negentiende eeuw was.

Zoals zoveel stadjes in de tijd kwam Deadwood tot wasdom als het directe resultaat van de goldrush. De in de omgeving gevonden goudvelden trokken honderden zoekers naar South Dakota – en niet iedereen had even goede bedoelingen. Shootouts waren er de orde van de dag: in de saloons, maar ook gewoon op straat. Net zo makkelijk.

[themify_layout_part slug=”leestips-south-dakota”]

Wat is er te zien in Deadwood?

Deadwood is zodoende een ware stap terug in de tijd. Hoewel de shootouts zijn verdwenen, staan de saloons en hotels van weleer er nog wel.

Je kunt bijvoorbeeld slapen in het oude Bullock Hotel, waar het naar verluidt flink spookt. Je kunt ook de Old West Trading Post bezoeken: een shop die voorheen Saloon 10 heette en waar Wild Bill Hancock werd omgelegd.

En die shootouts zijn ook niet helemáál verdwenen. Ze worden theatraal nagebootst tijdens allerlei zogenoemde re-enactments. Deze vinden van eind mei tot eind september drie keer per dag plaats op Main Street.

[themify_layout_part slug=”reistips-south-dakota”]

Hoe zit het met restaurants en accommodaties?

Eetgelegenheden en hotels vind je in en om Deadwood ook méér dan genoeg. Eten kan bijvoorbeeld in de Legends Steakhouse onder het Silverado Franklin Historic Hotel. Slapen kan in dat hotel óf in de Deadwood Social Club boven de eerder genoemde Old West Trading Post. 

Andere accommodaties zijn The Bullock Hotel, The Deadwood Mountain Grand Hotel en The Lodge at Deadwood.

[themify_layout_part id=”37739″]

Hoe kom ik in Deadwood?

Bezoeken? Je vindt Deadwood in het westen van de staat South Dakota, vlakbij de grens met Wyoming. Je kunt de stad prima combineren met Mount Rushmore National Memorial. De vier wereldberoemde presidentskoppen liggen op ongeveer anderhalf uur rijden van Deadwood.

[themify_layout_part slug=”amerika-only-nieuwsbrief”]