Canada Only

Geweldig nieuws: Death Valley National Park heropent een aantal spectaculaire wegen

Michelle de Vos

Michelle de Vos

Death Valley National Park, gelegen in Californië en Nevada, trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld vanwege zijn indrukwekkende landschappen en unieke geologische kenmerken. Recentelijk heeft het park goed nieuws voor avonturiers en liefhebbers van natuurlijke pracht aangekondigd: verschillende wegen die eerder gesloten waren, zijn nu weer open voor het publiek.

Bijna 320 kilometer aan wegen in Death Valley National Park zijn heropend nadat ze vorig jaar door een storm waren beschadigd.

Met de heropening van deze wegen is Death Valley National Park weer klaar om bezoekers te verwelkomen en hen onder te dompelen in de overweldigende schoonheid van de woestijnlandschappen.

➔ Lees ook ‘Het deel van Californië boven de Death Valley heeft me enorm verrast’

death valley national park
Nienke Nieuwenhuis

Dit is Death Valley National Park

Death Valley National Park is een uitgestrekt woestijnpark gelegen in het oosten van Californië, Verenigde Staten, nabij de grens met Nevada. Het staat bekend om zijn extreme hitte, ruige landschappen en unieke geologische formaties.

Het park beschikt over zoutvlaktes, zandduinen, ravijnen en bergen en biedt bezoekers mogelijkheden om te wandelen, kamperen, sterrenkijken en het diverse woestijnecosysteem te verkennen.

➔ Hotel nodig? Kijk hier voor accommodaties in de omgeving van Californië.

death valley national park
Nienke Nieuwenhuis

Deze wegen zijn weer geopend na de verwoesting door een orkaan in 2023

Dit is een volledige lijst van de wegen die weer open zijn:

  • De Emigrant Canyon Road, van de CA-190 naar de Wildrose Campground
  • Verschillende zijwegen bij de Emigrant Canyon, waaronder richting de Telephone Canyon, Aguereberry Point, Skidoo en Wood Canyon
  • De Ibex Roads
  • De Owlshead Road
  • De Saratoga Spring Road
  • De West Side Road van de zuidelijke Badwater Road Junction tot net ten noorden van Trail Canyon Junction.
  • De wegen bij de West Side Road richting Warm Springs, Galena, Queen of Sheba, Johnson en Trail Canyon

➔ Tip van ons! Auto nodig richting Death Valley? Huur bij Alamo en gebruik de kortingscode ‘AlamoOnly5’ voor 5% korting.

death valley national park

Dit moet je weten als je het park gaat bezoeken

De Death Valley bezoeken is een must-do wanneer je naar Californië en het westen van The States gaat. Alleen is het belangrijk voor bezoekers om zich bewust te zijn van de omstandigheden in het park.

Death Valley staat bekend om zijn extreme hitte, vooral tijdens de zomermaanden, en bezoekers worden aangemoedigd om voldoende water en bescherming tegen de zon mee te nemen tijdens hun reis.

Daarnaast kunnen sommige wegen nog steeds beperkingen hebben vanwege weersomstandigheden of onderhoud, dus het is verstandig om vooraf de meest recente informatie te controleren voordat je op pad gaat.

➔ Tip van ons! San Francisco is vaak de goedkoopste luchthaven in het Amerikaanse Westen om op aan te vliegen. Kijk hier voor recente tarieven. 

Bron: Travel + Leisure