Afrika OnlyCanada Only

Delta Air Lines vliegt in de zomer van 2022 vaker naar de Verenigde Staten

Delta Air Lines - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De luchtvaartmaatschappij heeft blijkbaar vertrouwen in de toekomst. Delta heeft namelijk, ten opzichte van de vorige zomer, negentig procent (!) meer capaciteit op de trans-Atlantische markt ingepland.

En ja – er wordt óók vaker gependeld tussen Amsterdam en verschillende Amerikaanse steden.

Zo vliegt Delta Air Lines volgende zomer maar liefst drie keer per dag vanaf Schiphol naar Atlanta. Dat aantal stond op twee keer per dag.

De airliner vertrekt daarnaast twee keer per dag richting New York City – naar JFK. De lijndienst tussen Schiphol en Portland, Oregon wordt op 3 mei ook weer hervat.

[themify_layout_part slug=leestips-amerika]

Meer Europese vertrekplaatsen

Het vliegveld van Brussel keert op 26 maart ook terug in Delta’s netwerk. De Amerikanen gaan vijf retourvluchten per week tussen de Belgische hoofdstad en New York City verzorgen.

Andere, Europese steden die voor het eerst sinds lange tijd weer door Delta Air Lines worden bediend, zijn Edinburgh, Kopenhagen en Zürich.

[themify_layout_part slug=”reistips-amerika”]

Heropening van de Amerikaanse grenzen

De optimistische houding van Delta Air Lines heeft voor een groot deel te maken met de recente heropening van de Amerikaans grenzen. Europese toeristen zijn sinds 8 november weer welkom in de USA. Dat geldt voor gevaccineerde passagiers die negatief getest zijn.

Veel Amerika-fans hebben zich dat geen tweede keer laten zeggen. De vluchten naar de Verenigde Staten zaten deze week vrijwel allemaal vol.

Delta denkt dat het opheffen van de inreisbeperkingen, de stijgende vaccinatiegraden én een opgekropte drang naar reizen ertoe leiden dat het aantal reizen naar The States in de zomer van 2022 enorm toeneemt. Vandaar de vermeerdering van de capaciteit.

[themify_layout_part id=”37739″]

Eerste reizigers arriveren in Amerika

Ondertussen zijn de eerste reizigers vanuit Europa, maar ook vanuit het Verenigd Koninkrijk gearriveerd in de Verenigde Staten. Ze werden onder meer op de luchthaven van Orlando, Florida feestelijk onthaald door het personeel.

Het zijn de eerste passagiersvluchten sinds negentien maanden. Het inreisverbod werd in maart 2020 in het leven geroepen.

Bron: Luchtvaartnieuws

[themify_layout_part slug=”amerika-only-nieuwsbrief”]