Canada Only

Deze Amerikaanse ijssalon is gebaseerd op Willy Wonka’s chocoladefabriek – en rondleidingen zijn mogelijk

IJs
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Rokende ijsjes en suikerspinnen die in het donker licht geven. Bij The Inventing Room in Denver, Colorado zijn ze beiden orde van de dag.

Officieel is The Inventing Room een cateraar. Een tamelijk ongebruikelijke cateraar, moeten we zeggen. Want als je ze inhuurt, komen ze langs met de meest bizarre voorafjes, hoofdgerechten, desserts en cocktails. Really, Really Cold Cheetos, bijvoorbeeld: een van de paradepaardjes op het bijzondere menu. Of Nitro Space Foam, Glow In The Dark Cotton Candy en Nitrogen Ice Cream Sundaes.

Alle items komen tot stand aan de hand van verschillende, wetenschappelijke snufjes. Deze maken gerechten in één klap heel koud – of juist heel warm. Niet zelden komt er een vreemde kleur rook vanaf. Allemaal doordat het bedrijf zich liet inspireren door een film uit 1971: Willy Wonka & The Chocolate Factory.

[themify_layout_part id=34741]

Rondleidingen

‘Allemaal leuk en aardig, maar ik woon niet in Amerika en kan ze dus niet als cateraar inschakelen.’

Dat klopt. Daarom is het goed om te weten dat The Inventing Room ook te bezoeken is. Dat kan aan de hand van een rondleiding die Future of Dessert wordt genoemd.

Het is een demonstratietour van een halfuur langs alle onderdelen van het ietwat weirde kookproces. Hij loodst je door verschillende ruimtes en laat je daarbij alle hierboven genoemde items ter plekke proberen.

De trip gaat ook door de Glow In The Dark Room, waar onder meer de eerder genoemde suikerspinnen worden getest.

De tours worden momenteel alleen in het weekend gehouden en zijn – in verband met de anderhalve metermaatregel – toegankelijk voor twaalf personen per keer. The Inventing Room kan rekening houden met zuivel- en glutenallergieën. Alle items zijn vrij van noten.

[themify_layout_part id=34170]

Chef-kok

The Inventing Room is het geesteskindje van chef-kok Ian Kleinmann. Hij wordt ook wel Denver’s Willy Wonka genoemd en host de rondleidingen doorgaans zelf.

Het bedrijf ligt in het noorden van de stad Denver in Colorado. Het adres is 443 W 29th Avenue.

[themify_layout_part id=37739]

[themify_layout_part id=34047]