Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Deze Amerikaanse plaatsen hebben een Hollands tintje!

Pella
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

4 bestemmingen met duidelijke, Nederlandse invloeden

door Boy Tijbosch

HOLLAND, MICHIGAN

De koppeling met Nederland zit ‘m in Holland voornamelijk in de plaatsnaam. Desondanks vind je her en der nog wat typische elementen. Zo heeft Holland een molen die De Zwaan heet en bevat het embleem van het plaatselijke politiekorps de slogan ‘God Zy Met Ons’.

ORANGE CITY, IOWA

Het Orange City Tulip Festival is een jaarlijks terugkerend fenomeen in het Nederlands getinte Orange City. Hierbij wordt de Hollandse achtergrond gevierd met kaas, klompen en héél véél tulpen.

PELLA, IOWA

Pella in Iowa is waarschijnlijk het meest Nederlandse dorp ter wereld – buiten Nederland. Hier vind je grachten, een molen (The Vermeer Mill) en een bakkerij die dagelijks Dutch Rolls maakt, de Amerikaanse benaming voor kadetjes.

NEW YORK CITY, NEW YORK

Het voormalige Nieuw-Amsterdam mag natuurlijk niet ontbreken in zo’n rijtje. Sporadisch komt de Nederlandse achtergrond van NYC tot uiting, voornamelijk in de namen van verschillende buurten. Je weet waarschijnlijk dat Brooklyn en Harlem afstammen van Breukelen en Haarlem. Maar wist je ook dat Greenwich Village in Manhattan oorspronkelijk Greenwijck heette? En dat de wijk Bowery een verwijzing is naar het Nederlandse woord ‘boerderij’? Ook leuk: Coney Island heette in een ver verleden Konijnen-eiland.