Canada Only

Deze bakkerij in New York is dé place to be voor eetbaar koekjesdeeg

Koekjesdeeg
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

DŌ, Cookie Dough Confections in de wijk Greenwich Village wordt gezien als pionier in de opmars van het zogenoemde edible cookie dough.

Koekjesdeeg zonder eieren, om precies te zijn. En dus is het eetbaar zónder er goed ziek van te worden. Best handig tijdens je vakantie.

Bovenal is eetbaar koekjesdeeg een hemel voor thuiskoks die tijdens het bakken doorlopend de beslagkom leeg lepelen. Vaak is het ongebakken deeg simpelweg lekkerder dan het eindresultaat. Nadeel is vanzelfsprekend dat het gewoon niet zo goed voor je is.

[themify_layout_part slug=”leestips-new-york-city”]

Smaken

En daar moest maar eens verandering in komen, vonden de gezichten achter DŌ, Cookie Dough Confections. En blijkbaar waren ze niet de enigen, want sinds de oprichting van het zaakje in Manhattan is hun rauwe koekjesdeeg niet aan te slepen. 

Het deeg komt in verschillende smaken. Cake Batter, bijvoorbeeld: cakebeslag met pure chocolade, melkchocolade en een soort discodip. Of Brookie Dough, waarbij het koekjesdeeg is gemist met dat van een onvoltooide brownie. 

En hoewel melk in veel gevallen een essentieel onderdeel is, heeft DŌ ook twee varianten die geschikt zijn voor vegans: Signature Chocolate Chip en Peanut Butter Snickerdoodle.

[themify_layout_part slug=”reistips-new-york-city”]

Locatie

Interesse? Je vindt DŌ, Cookie Dough Confections in de wijk Greenwich Village in Manhattan. Het adres is 550 LaGuardia Place. De zaak is op maandag en dinsdag gesloten. 

Oh – en bereid je voor: het is een behoorlijk heftige hap.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door DŌ, Cookie Dough Confections (@cookiedonyc) op

[themify_layout_part slug=”amerika-only-nieuwsbrief”]