Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Deze food hall in LA is dé place to be voor foodies die naar het Amerikaanse westen gaan

Los Angeles
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Plannen om naar Los Angeles te gaan? Dan ga je tijdens je trip ongetwijfeld héél veel food halls tegenkomen – tenzij je alleen op de Walk Of Fame blijft hangen, natuurlijk. In dit geval is de bekendste food hall van LA ook de beste. Grand Central Market is een must see voor fans van eten én Amerika.

En de food hall is niet nieuw – in tegendeel. De gigantische markt is al 101 jaar (!) een begrip onder inwoners van LA. Nu ontdekken ook steeds meer reizigers de uiterst gevarieerde verzameling standjes, winkels en restaurants.

Hier vind je geen typisch Amerikaans fastfood. Wat je er wel ziet? Zaakjes als Eggslut (wat een naam, trouwens) waar je de beste egg sandwiches van Californië vindt. PBJ.LA is nog zo’n tent met een bijzondere specialiteit. Hier verkopen ze ook sandwiches – maar uitsluitend broodjes zónder korst.

In Grand Central Market kom je er ook achter hoe multicultureel Los Angeles eigenlijk is. Zo’n beetje alle nationaliteiten zijn hier vertegenwoordigd. Voorbeelden? De pasta met meatballs van Knead & Co. De taco’s van Tumbra’s. En de uitstekende, Aziatische keuken van Bento Ya.

Het allerbeste van de markt? Dat is volgens de kenners Sari Sari. Het stalletje maakt Filipijnse gerechten en met name de fried rice (lees: nasi goreng) schijnt hier niet minder dan formidabel te zijn.

Waar?

Interesse om tijdens je komende Amerika-trip de Grand Central Market te bezoeken? Je vindt ‘m in Downtown LA op 312 S Broadway.