Canada Only

Deze glazen glijbaan in Los Angeles bevindt zich op 300 meter hoogte

Los Angeles - Pixabay
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

[affiliate location=”coronaviruskort” type=”ticketlinks”]

De Skyslide is een van de gaafste, maar ook opmerkelijkste attracties van Californië. Durf jij?

[affiliate location=”amerika-only-magabook-6-2″ type=”ticketlinks”]

De US Bank Tower in Downtown Los Angeles is een van de hoogste wolkenkrabbers van het Amerikaanse westen. De toren telt 73 verdiepingen en is 310 meter hoog. ‘De ideale bestemming voor een glijbaan!’, zei niemand ooit. Tot de bedenkers van het fenomeen Skyslide zich met de toren gingen bemoeien.

De Skyslide is een glijbaan van dertien meter lang die zich buiten de muren van de US Bank Tower bevindt. Wie durft, kan hier van verdieping 70 naar 69 glijden. Ondertussen word je getrakteerd op een fabuleus uitzicht over de metropool Los Angeles. Daar moet je overigens wel goed voor opletten: veel langer dan vier seconden duurt je glijsessie niet.

De glijbaan werd in 2016 geïntroduceerd als poging om de US Bank Tower een toeristische oppepper te geven. Het pand wordt grotendeels gebruikt als een verzameling kantoren, maar de vraag daarnaar liep al tijden af. De introductie van de Skyslide moet de US Bank Tower een tweede levensdoel geven.

Wat kost het?

Heb je interesse én genoeg lef om de Skyslide te gebruiken? Dan moet je allereerst een kaartje hebben voor de OUE Skyspace. Dit is het bijbehorende uitkijkplatform van de US Bank Tower. Ook niet verkeerd, want hier kun je langer van het uitzicht over LA genieten dan de vier seconden in de glijbaan. Een ticket voor de OUE Skyspace kost volwassen 25 dollar en kinderen onder de twaalf jaar 19 dollar.

Een ritje met de Skyslide kost je nog eens 8 dollar extra. Toegegeven – dat zijn vier prijzige seconden, maar een bijzondere belevenis is het zeker.

[affiliate location=”coronaviruslang” type=”ticketlinks”]