Canada Only

Deze meivakantie naar Amerika? Hou rekening met drukte op Schiphol!

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Ben Zwaan en Boy Tijbosch

De aanslagen in Brussel hebben laten zien dat onverminderde alert- en waakzaamheid op luchthavens uiterst belangrijk is. Daardoor moet je als reiziger, zo stellen meerdere luchtvaartmaatschappijen én Schiphol zelf, deze meivakantie rekening houden met langere wachttijden.

Door strengere paspoort- en securitycontroles worden lange rijen niet uitgesloten. Diverse maatschappijen, waaronder de KLM, riepen reizigers zelfs op om niet de gebruikelijke twee of drie, maar vier uur van te voren aanwezig te zijn. Dat hoeft nu ook weer niet: volgens Schiphol zijn de incheckbalies dan nog niet eens geopend. Wél adviseert het vliegveld drie uur aan te houden.

EXTRA PERSONEEL

Om de langere wachtrijen tijdens de vakantieperiode nog ietwat in toom te houden krijgt Schiphol er in mei vijftig mensen van de marechaussee, de Dienst Justitiële Inrichtingen en de douane elders in het land bij. Daarnaast komen 85 studenten van de marechaussee-opleiding het huidige personeel versterken. Volgens staatssecretaris Klaas Dijkhoff betekent dit niet dat er concessies worden gedaan rondom de veiligheid.


Foto: Amerika Only/Anneloes Keunen


NIEUW! HET AMERIKA ONLY MAGABOOK

Hij is eindelijk klaar én bestelbaar: het Amerika Only Magabook. Hét boek voor echte VS-liefhebbers: 120 kleurrijke pagina's en volledig reclamevrij.