Afrika OnlyCanada Only

Deze nieuwe trein brengt je supersnel van Orlando naar Miami – en andersom!

Vlag
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Boy Tijbosch

Ze stonden al een tijdje op de planning, maar nu zijn ze er ein-de-lijk gekomen: twee gloednieuwe locomotieven die nationale én internationale reizigers van Miami naar Orlando en van Orlando naar Miami brengen. Hét alternatief voor wie geen zin heeft om zelf uren te rijden.

De organisatie achter de nieuwe treinen heet Brightline – een familiebedrijf dat nu verantwoordelijk is voor de eerste zelfstandige treindienst in Amerika sinds honderd jaar. De locomotieven zijn tamelijk luxe en voorzien van uiteenlopende handigheden, waaronder een snelle internetverbinding. De twee toestellen staan nu nog in West Palm Beach. Het is de bedoeling dat de eerste treinen deze zomer gaan rijden – en daar blijft het niet bij. Brightline verwacht drie miljoen reizigers tijdens het eerste jaar en daarom staan er nog eens vier nieuwe treinen in de planning.

Hoeveel tijd het exact scheelt ten opzichte van een autorit weten we niet, maar afgaande op de maximumsnelheid van 125 mijl per uur gaan we er vanuit dat je sneller in Disney World staat dan gebruikelijk. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen.