Canada Only

Deze retro diner in het Amerikaanse westen is de definitie van over-the-top Amerika

Diner 3 - Pixabay
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

[affiliate location=”coronaviruskort” type=”ticketlinks”]

Fan van diners en van typisch Amerikaanse kitsch? Dan is Sparky’s in Hatch, New Mexico jouw place to be voor een lunch of diner.

[affiliate location=”amerika-only-magabook-6-2″ type=”ticketlinks”]

Je kunt het restaurant aan Highway 25, tussen Albuquerque en Tucson, Arizona, ook maar moeilijk missen. Reizigers worden namelijk verwelkomd door een aantal gigantische beelden, waaronder een alien, een robot en Yogi Bear.

Het interieur? Dat is niet minder extravagant. Ook de diner zelf is helemaal volgestouwd met Americana: memorabilia uit decennia Amerikaanse geschiedenis.

Sparky’s is daarmee het geesteskindje van Teako en Josie Nunn. Dit echtpaar opende het restaurant in 2008 en specialiseert zich in ‘Burgers, Barbecue en Espresso’. De meeste bezoekers komen echter voor de Green Chile Cheeseburger. Dit is een specialiteit in de staat New Mexico, maar Sparky’s exemplaar staat bekend als een van de allerbeste.

Americana

Teako en Josie begonnen in 2006 met het verzamelen van allerlei elementen uit de Amerikaanse popcultuur. De beelden functioneerden toen nog als een eye-catcher voor de verkoop van Amerikaanse campers. Toen de familie twee jaar later Sparky’s opende, verhuisde de frivole verzameling gewoon met hen mee.

Waar?

Sparky’s bezoeken? Voer 115 Franklin Street in Hatch, New Mexico in op je GPS en je komt er vanzelf. En geloof ons: je ziet het direct wanneer je er bent.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Evz (@evzphotoep) op

[affiliate location=”coronaviruslang” type=”ticketlinks”]