Canada Only

Deze toffe ijssalon in Los Angeles baseert zijn smaken op allerlei landen en werelddelen

IJssalon - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het resultaat? Hawaiiaanse ananas- en passievruchtensorbets en honing-noga-ijs met pistachenoten, gebaseerd op de Iraanse keuken.

Maak kennis met de Wanderlust Creamery. Een pop-up-ijssalon die ieder weekend opduikt op de gróótste outdoor food-markt van Los Angeles: Smorgasburg. Het menu wisselt van maand tot maand, maar de daarop prijkende items hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn geïnspireerd door verschillende delen van de wereld.

Een voorbeeld daarvan? De smaak Violet Marshmellow, welke naar verluidt doet denken aan Zuid-Frankrijk. Of honing-noga-ijs met pistachenoten, geïnspireerd door de Perzische zoetigheid gaz. Ook van de partij: een ananassorbet met passievruchten, lilikoi en li hing – gebaseerd op de Amerikaanse staat Hawaii. Die laatste twee zijn ook fruitsoorten, trouwens.

[themify_layout_part slug=”leestips-los-angeles”]

Concept

Het concept is een bedenksel van co-founder Adrienne Borlongan. Ze werkt als een zogenoemde food scientist aan het creëren van steeds bijzonderdere smaken – uiteraard gebaseerd op verschillende werelddelen.

Een concept dat aanslaat, zo is gebleken. Vooral in een tijd waarin reizen niet zo vanzelfsprekend is, werden de rijen voor de Wanderlust Creamery langer en langer.

Het is desondanks nooit de bedoeling geweest om ijs te maken voor mensen die reizen missen, zo verklaart Borlongan tegenover Thrillist. Het was oorspronkelijk niet eens het idee om ijs te maken gebaseerd op diverse landen. Borlongan geeft aan dat ze gewoon wilde experimenteren met smaken die anders zijn dan chocolade en vanille.

Dat neemt niet weg dat Wanderlust Creamery juist in de periode van lockdowns tot wasdom kwam. Volgens Borlongan heeft dat te maken met het gegeven dat mensen troost zoeken in dingen die hen comfort brengen. IJs, bijvoorbeeld.

[themify_layout_part slug=”reistips-los-angeles”]

Waar?

Ook een wereldse smaak proberen? Je vindt de Wanderlust Creamery ieder weekend op de markt Smorgasburg in Downtown Los Angeles.

Wanderlust Creamery heeft echter ook een blijvende zaak. Deze vind je in Tarzana, Californië: 18511 Ventura Boulevard.

Bron: Thrillist

[themify_layout_part slug=”amerika-only-nieuwsbrief”]