Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Deze vallei is een van de gaafste, onontdekte plekken in Monument Valley

Mystery Valley - Pixabay
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

[affiliate location=”coronaviruskort” type=”ticketlinks”]

Maak kennis met de Mystery Valley: een niet veel bezochte bestemming binnen Monument Valley Navajo Tribal Park.

[affiliate location=”amerika-only-magabook-6-2″ type=”ticketlinks”]

Dat de Mystery Valley niet veel wordt bezocht, is ergens ook wel begrijpelijk. De vallei is niet erg bekend, maar ook nog eens lastig te bereiken. Bovendien kom je er alleen onder begeleiding van een Navajo-gids.

Maar wie dat er allemaal voor overheeft, wordt ook wel getrakteerd op een van de allermooiste plekken van het Amerikaanse westen. En ja – we weten dat je daarom Bryce Canyon National Park en Antelope Canyon vindt. Dus dat wil wat zeggen…

Wat is het?

De Mystery Valley is een fabuleuze verzameling vuurrode rotspartijen, formaties van zandsteen en vergezichten over open vlaktes. De fraaie vallei is volgens geologen ontstaan doordat het eeuwen geleden compleet onder water stond. De enigszins bizarre natuurverschijnselen zijn het resultaat van miljoenen jaren wind- en watererosie. Daardoor lijkt Mystery Valley met haar kosmische uiterlijk misschien nog wel het meeste op de planeet Mars.

Bezoeken

De Mystery Valley werd in een ver verleden bewoond door de Pueblo-indianen, wat is terug te zien aan de verschillende rotstekeningen die je hier ook nog eens vindt. Later werden ze afgelost door Diné – Navajo. Zij wonen er nog steeds en zien de vallei als heilig.

De Valley is dan ook alleen te bezoeken onder begeleiding van een Diné-gids. Interesse? Bezoek dan Monument Valley Visitor Center om zo’n tour te regelen.

[affiliate location=”coronaviruslang” type=”ticketlinks”]