Ga je naar New York City en ben je bang voor heimwee naar je koude moederland? Wellicht dat deze bakkerij in Brooklyn je over die gevoelens heen helpt.
Meet The Good Batch. Een bakkerij die in 2010 werd gestart door Anna Gordon en tot wasdom kwam na het maken van oerhollandse stroopwafels. Hoe ze daar in hemelsnaam op kwam? Door haar vriend, Steve Hartong. Steve’s familie komt oorspronkelijk uit Nederland en verschillende leden lieten weten de stroopwafels zo te missen, waarna Anna aan het bakken sloeg.
En met succes. De stroopwafels van The Good Batch werden zó populair dat ze binnen een aantal jaar werden verkocht bij verschillende retailers in NYC. De wafels verschenen in verschillende vormen en naast koek ook in ijs-, cake- en gebakvorm.
Winkel
The Good Batch heeft inmiddels een eigen winkel in Clinton Hill, Brooklyn. Hier worden de stroopwafels gemaakt én kunnen klanten ook aanschuiven voor een vers exemplaar.
Ga je naar New York en wil je weten hoe zo’n Amerikaans-Nederlandse stroopwafel precies smaakt? Je vindt The Good Batch op 936 Fulton Street.
Hét boek voor Amerika-fans!
Binnenkort naar Amerika? Check ons nieuwe boek! Amerika Only Magabook 4 is een combi tussen een boek en een magazine – vol inspiratie en tips voor Amerika-reizigers. BESTELLEN KAN HIER!