Canada Only

Disney hier, Disney daar

Trouwen, Magic Kingdom
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Disneyland Parijs – daar moet menig Europeaan het mee doen. Eigenlijk niet eerlijk, want The Walt Disney World Resort in Orlando, Florida is aanzienlijk omvangrijker: vier pretparken, twee waterparken en een compleet resort eromheen. Ja, er zijn raakvlakken. Maar wat zijn nu de verschillen tussen Disneyland Parijs en Disney World?

Attracties

Wanneer we Magic Kingdom (Florida) en Disneyland (Parijs) met elkaar vergelijken, zien we grotendeels gelijkenissen. Opvallend is wél het verschil in populariteit qua attracties. Neem It’s A Small World. Voor bezoekers van het park in Parijs misschien wel hét hoogtepunt. Nu stellen we niet dat de variant in Magic Kingdom iets voor erbij is. Maar de wachttijden zijn er vaak niet langer dan tien minuten. Wat er wel overeenkomt? De bijbehorende soundtrack die dagenlang in je hoofd blijft hangen.

Disney Village en Downtown Disney

Beide resorts beschikken over een aangrenzend winkel- en uitgaansgebied – Disney Village in Parijs, Downtown Disney in Orlando. De Franse variant is een kleine versie van het amusementscomplex in Florida. Grote restaurants als het Rainforest Café en Planet Hollywood hebben filialen in beiden, maar Downtown Disney beschikt over de aanwezigheid van meer exclusieve merken. Voorbeelden zijn Cirque du Soleil, die de unieke voorstelling La Nouba hier houdt – en House Of Blues.

Hollywood Studios

Het Walt Disney Studio Park in Parijs is afgeleid van de grote broer in Orlando, Disney’s Hollywood Studio’s (voorheen Disney’s MGM-Studios’).  De Franse versie begint echter steeds meer te lijken op het origineel, mede door de aanwezigheid van de Rock ’N Rollercoaster (iets anders aangekleed) en de Tower of Terror. Hollywood Studio’s heeft de beschikking over de avondshow Fantasmic!, waar het Walt Disney Studio Park zich weer onderscheidt met de Crushes Coaster. Beiden zijn welkome toevoegingen in het andere park.

Omvang

Disneyland Parijs is net iets groter dan Magic Kingdom in Florida. Daarentegen is beschikt men in Florida over vier amusementsparken (Magic Kingdom, Epcot, Disney’s Hollywood Studio’s en Disney’s Animal Kingdom), twee waterparken, Downtown Disney en een serie indrukwekkende vakantieparken en golfbanen. In Orlando rijd je een door Disney beheerde wereld in, waar het in Parijs iets kleinschaliger is.

Waterparken

Buiten de zomermaanden daalt de temperatuur in Parijs té snel om een waterpark uit de grond te willen stampen. Blizzard Beach en Typhoon Lagoon profiteren optimaal van het klimaat in The Sunshine State en zijn voor een groot deel van het jaar geopend.

Welke parken heb jij bezocht? Laat het ons hieronder weten óf reageer via de poll op Facebook!

Trouwen, Magic Kingdom
Disney