Canada Only

Disney World begint met de verkoop van FastPasses en de mensen zijn NIET blij…

FastPass - Kent Philips
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Diehard Disney-fan? Dan weet je dat je bij sommige attracties er-rug lang moet wachten voor je aan boord van je trein, kop-en-schotel of Peter Pan-schip mag. Slim gebruik van de FastPass voorkomt echter een hoop ellende.

Voor niet-insiders: met een FastPass reserveer je vooraf jouw plekje in de achtbaan of dark ride. Je komt terug op de aangegeven tijd, skipt de reguliere wachtrij en bespaart tijd. Veel tijd.

Iedere bezoeker krijgt standaard drie mogelijkheden om een FastPass aan te vragen – inbegrepen bij je kaartje. Pas wanneer je die drie attracties hebt bereden, kun je nieuwe aanvragen.

Te koop

Maar door een recente aankondiging van Disney vrezen sommige fans voor de teloorgang van het handige systeem. De parken maakten namelijk deze week bekend te beginnen met de verkoop van FastPasses. Voor 50 dollar extra krijgen bezoekers de kans om bij méér dan alleen drie attracties de rij over te slaan.

Die mogelijkheid is niet weggelegd voor iedereen. Alleen gasten die verblijven in zogenaamde Club Level Rooms krijgen de optie. Dit zijn geselecteerde kamers in hotels als Animal Kingdom Lodge, Contemporary Resort en Disney’s Grand Floridian Resort. Niet geheel verrassend zijn dit ook de meer prijzige verblijven.

Kritiek

En dat is bij veel Disney-fans in het verkeerde keelgat geschoten. Hoewel Disney heeft aangegeven dat dit niet ten koste gaat van andermans kansen op een FastPass, zijn er grote zorgen. Critici vinden het de eerste keer dat Disney overstag gaat voor een systeem waarbij de hoogste bieder het meeste krijgt. Ze zien de nieuwe optie als een begin voor een situatie waarbij FastPasses gewoon helemaal te koop zijn.

Het kopen van dit soort passen is overigens niet nieuw. Buurman Universal Orlando Resort verkoopt al jaren de Express Pass. Wie 90 dollar neerlegt, mag iedere wachtrij overslaan. Sommige reizigers vinden het dat waard, waar anderen het FastPass-systeem van Disney een stuk eerlijker vinden. Het gratis systeem – welteverstaan.

Dit jaar naar Disney World of Disneyland? Check hier wat de prijzen van vliegtickets naar Orlando en hier wat de prijzen van vliegtickets naar Los Angeles zijn. Goedkope hotels in zowel Florida als Californië vind je hier. Huurauto’s kun je hier boeken.

FastPass - Kent Philips
Kent Philips