Canada Only

Disneyland

Disneyland
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Disney-parken? Die vind je inmiddels over de hele wereld. Dat is allemaal begonnen in Amerika. Disneyland in Californië werd door Walt Disney zelf in 1955 geopend als een land waar hele families zich konden en mochten vermaken. Het resort is inmiddels flink uitgebreid. Je vindt er nu ook een winkel- en uitgaanscomplex, meerdere hotels en nóg een pretpark – Disney’s California Adventure. Meer info over beide parken, de verschillende Disneyland attracties, de Disneyland entree én de Disneyland FastPass vind je hieronder.

Direct naar
Disneyland attracties
Dit mag je niet missen in Disneyland
Disneyland entree
Disneyland FastPass

Naar Amerika? Gebruik onze checklist!

Boek een pakketreis (vlucht + hotel + auto) óf regel het zelf. Kijk in dat geval hier voor vliegtickets, hier voor hotels en hier voor auto’s!

Regel je tickets voor bezienswaardigheden

Wil je iets leuks doen in Amerika? Check hieronder de mogelijkheden!

Webshop

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Blauw)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Turquoise)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Zwart)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Stories, Vol. 1

Amerika Stories, Vol. 1 is een verhalenbundel voor USA-reizigers en -liefhebbers. We nemen je mee naar San Francisco...
Meer artikelen

Disneyland attracties
Foto: Paul Hiffmeyer via Disneyland

Disneyland attracties: Disneyland Park

Disneyland Park – beter bekend als gewoon Disneyland – in Anaheim is het eerste Disney-park ter wereld. Walt Disney zelf opende het attractiepark in 1955. De bestemming is sindsdien niet meer weg te denken uit Los Angeles en voor pretpark-fans een bestemming die je niet mag missen.

De verschillende Disneyland attracties zijn verdeeld over verschillende landen die allemaal een eigen thema hebben. Dit zijn achtereenvolgens Main Street USA, New Orleans Square, Fantasyland, Mickey’s Toontown, Adventureland, Frontierland, Critter Country en Tomorrowland.

Main Street USA
Main Street USA is de hoofdstraat die je tegenkomt zodra je het park binnenkomt. Deze straat heeft geen Disneyland attracties en is gemodelleerd naar een oude winkelstraat uit de Amerikaanse geschiedenis. Je hebt hiervandaan een prima uitzicht op het kasteel van Doornroosje – Sleeping Beauty Castle.

New Orleans Square
New Orleans Square is een uniek parkdeel. Dit themagebied vind je namelijk niet in alle andere Disney-parken. New Orleans Square is volledig gethematiseerd aan de hand van het New Orleans uit de negentiende eeuw. Eye catchers zijn het familievriendelijke spookhuis The Haunted Mansion en de klassieke Disneyland attractie Pirates Of The Caribbean. Je maakt, tijdens laatstgenoemde attractie, een bootrit door de wereld uit de gelijknamige film – inclusief Johnny Depp als Captain Jack Sparrow. Haal een Disneyland Fastpass en sla de reguliere wachtrij over.

Fantasyland
Fantasyland is wellicht het meest bekende parkdeel van Disneyland. Alles staat hier in het teken van de bekende Disney-sprookjes en vind je voornamelijk kindvriendelijke attracties. Voorbeelden zijn de vlucht Peter Pan’s Flight, het klassieke It’s A Small World en de darkride Pinocchio’s Daring Journey.

Mickey’s Toontown
Mickey’s Toontown grenst aan Fantasyland en is voor veel kinderen het hoogtepunt van de dag. Je ontmoet hier namelijk Mickey, Minnie en alle andere Disney-karakters.

Frontierland
Frontierland is weer compleet anders en gethematiseerd aan de hand van het Wilde Westen. Je vindt hier de klassieke Disneyland attractie Big Thunder Mountain Railroad – een milde achtbaan door canyons en langs cactussen. De geweldige show Fantasmic! vindt hier in de avond vindt hier plaats.

Critter County
Critter County is nog zo’n themagebied dat je alleen in Disneyland, Californië. De grootste Disneyland attracties hier zijn The Many Adventures Of Winnie The Pooh en Splash Mountain. The Many Adventures Of Winnie The Pooh is een gezinsattractie door de wereld van de bekende beer. Splash Mountain staat in het teken van de film Song Of The South en is een boomstamattractie vol animatronics en – op het einde – een flinke splash.

Adventureland
Adventureland heeft een junglethema met bijbehorende Disneyland attracties. Blikvangers zijn de boottocht Jungle Cruise en de darkride Indiana Jones Adventure.

Tomorrowland
Tomorrowland staat in het teken van de toekomst en alles wat daarbij komt kijken. Ruimtevaart is bijvoorbeeld een belangrijk onderdeel. De populairste attractie is dan ook de indoor rollercoaster Space Mountain – hoewel de interactieve darkride Buzz Lightyear Laser Blast ook bij de meest geliefde Disneyland attracties hoort. Gebruik d Disneyland Fastpass om de wachtrij bij dit soort populaire attracties over te slaan.

 

Boy Tijbosch |

 

Disneyland attracties: Disney’s California Adventure

Disney’s California Adventure is het tweede park van het Disneyland Resort in Anaheim, Californië. Men heeft hier de sfeer van een enorme kermis proberen neer te zetten. Spannende en technologisch zeer geavanceerde attracties worden verspreid over zes gebieden die allemaal iets te maken hebben met de cultuur van Californië. Dit zijn Buena Vista Street, A Bug’s Land, Cars Land, Grizzly Peak, Pacific Wharf en Paradise Pier.

Buena Vista Street
Buena Vista Street heeft de sfeer van het Hollywood uit de jaren dertig en heeft een vergelijkbare functie als Main Street USA in het Disneyland Park. Geen grote attracties, wel winkels en restaurants die leiden naar andere delen van het park. Je bent hiervandaan snel in bijvoorbeeld Grizzly Peak en Pacific Wharf.

Hollywood Land
Hollywood Land borduurt voort op het Hollywood-van-weleer-concept en is thuis voor een aantal spraakmakende attracties. Guardians Of The Galaxy – Mission: Breakout! is hier de blikvanger. Deze vrije valattractie verving in 2017 The Twilight Zone Tower of Terror en is volledig gethematiseerd aan de hand van de gelijknamige film.

Hollywood Land heeft daarnaast vooral shows, waaronder Disney Junior – Live On Stage! en Frozen – Live At The Hyperion.

A Bug’s Land
A Bug’s Land heeft de film A Bug’s Life als thema. Het idee is dat bezoekers zich hier insecten voelen – vandaar dat alles gigantisch is vergroot. De 3D-show It’s Tough To Be A Bug is hier de voornaamste attractie. De rest van de Disneyland attracties, waaronder de trein Heimlich’s Chew Chew Train en Flik Flyers, zijn voornamelijk bedoeld voor de jongste parkbezoekers.

Pacific Wharf
De design van het parkdeel Pacific Wharf is gebaseerd op twee bekende havens uit Californië: de Fisherman’s Wharf van San Francisco en Monterey’s Cannery Row. Je vindt hier geen specifieke attracties, maar voornamelijk winkels en restaurants.

Cars Land
Cars Land staat in het teken van de film Cars en is een verwezenlijking van het fictieve dorpje Radiator Springs. De grootste – en tevens populairste attractie is Radiator Spring Racers, waarbij bezoekers een parcours afleggen in een van de Cars zelf. Gebruik de Disneyland Fastpass voor Radiator Spring Racers om de wachttijd in te korten.

Paradise Pier
De Paradise Pier is thuis voor de twee grootste blikvangers van het park. Dat is enerzijds de gigantische houten achtbaan California Screamin’ en anderzijds het reuzenrad Mickey’s Fun Wheel. Beiden zijn vanaf de snelwegen naast het park al te zien.

Een andere, erg populaire Disneyland attractie van Paradise Pier is de interactieve darkride Toy Story Midway Mania!.

Grizzly Peak
Grizzly Peak is gemodelleerd aan de hand van Cali’s nationale parken. Ben je in Yosemite National Park en Sequoia National Park geweest, dan herken je ongetwijfeld parkdelen terug. De Grizzly River Run is de hoofdattractie: een grootste, langste én snelste rapid river ter wereld. De vele stroomversnellingen en afdalingen zorgen er waarschijnlijk voor dat je Grizzly Peak niet droog verlaat.

De attractie Soarin’ Around The World ligt ook in Grizzly Peak. Je maak hier een gesimuleerde vlucht over verschillende delen van de wereld. Een van de betere Disneyland attracties!

Californië
Foto: Paul Hiffmeyer via Disneyland

Disneyland entree: dit mag je niet missen in Disneyland!

Maak een ritje in de California Screamin’
Deze gigantische achtbaan staat in Disney’s California Adventure – en alléén in Disney’s California Adventure. Het is een icoon in Los Angeles en omstreken en alleen daarom al een ritje waard. Gebruik een Disneyland Fastpass om de wachtrij te skippen!

Zweef over Amerika in de attractie Soarin’
Een van de beste attracties in Disney’s California Adventure is de zweefsimulator Soarin’. Je maakt hierbij een indrukwekkende zweefvlucht over verschillende landen – inclusief geureffecten!

Verken Disneyland’s New Orleans Square
Dit themagebied is uniek voor het Californische park en gebaseerd op het Louisiana uit de negentiende eeuw. Je vindt hier daarnaast ook twee van de leukste Disneyland attracties: het sfeervolle spookhuis Haunted Mansion en de klassieke boottocht Pirates Of The Caribbean.

Disneyland entree
Foto: Scott Brinegar via Disneyland Resort

Disneyland entree

Wil je Disneyland Park óf Disney’s California Adventure zelf bezoeken? De prijst van je Disneyland entree hangt dan sterk af van het aantal parken dat je van plan bent te bezoeken én de dag waarop je gaat. Disneyland maakt – voor losse dagkaartjes – onderscheid tussen Value Days, Regular Days en Peak Days. Disneyland entree voor de Value Days gaan van $97, Disneyland entree voor de Regular Days gaat vanaf $110 en Disneyland entree voor de Peak Days gaat vanaf $124. Kijk hier voor actuele prijzen en om te kijken op wat voor dag jouw bezoek valt.

Wie meerdere kaarten tegelijk koopt, bespaart daarmee aanzienlijk. Disneyland entree voor vier dagen gaat bijvoorbeeld al vanaf $72,50 per dag. Je kunt daarmee bijvoorbeeld twee dagen naar Disneyland Park en twee dagen naar Disney’s California Adventure.

De Disneyland entree is weer anders rond feestdagen, bijvoorbeeld tijdens evenementen rond Halloween en Kerstmis. Kijk hier voor actuele prijzen tijdens dit soort thema-evenementen.

Disneyland FastPass
Foto: Paul Hiffmeyer via Disneyland Resort

Disneyland FastPass

Ben je al eerder in een Disney-park geweest? Je bent dan ongetwijfeld bekend met de Disneyland FastPass. Dit fenomeen vind je uitsluitend in de Disney-parken en bespaart je, bij goed gebruik, veel wachttijd.

Iedere parkbezoeker heeft aan het begin van de dag de mogelijkheid drie keer een Disney FastPass te bestellen. Bestel je een Disney FastPass voor de Space Mountain? Je krijgt dan een ticket met daarop een tijdsvak waarin je bij de Space Mountain wordt verwacht. Je mag dan de reguliere wachtrij overslaan, waardoor je veel sneller aan de beurt bent.

Disneyland FastPass: hoeveel passen?

Dit mag je voor drie Disneyland attracties doen. Je kunt een nieuwe Disney FastPass aanvragen wanneer je alledrie de attracties hebt bezocht. Wees er wel snel bij. De Space Mountain is bijvoorbeeld een erg populaire attractie. Het kan zijn dat alle FastPasses al zijn vergeven en je alsnog in de reguliere wachtrij moet aansluiten.

Naar Amerika? Gebruik onze checklist!

Boek een pakketreis (vlucht + hotel + auto) óf regel het zelf. Kijk in dat geval hier voor vliegtickets, hier voor hotels en hier voor auto’s!

Regel je tickets voor bezienswaardigheden

Wil je iets leuks doen in Amerika? Check hieronder de mogelijkheden!

Webshop

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Blauw)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Turquoise)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Zwart)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Stories, Vol. 1

Amerika Stories, Vol. 1 is een verhalenbundel voor USA-reizigers en -liefhebbers. We nemen je mee naar San Francisco...
Meer artikelen