Canada Only

Man breekt wereldrecord: 2.995 dagen op rij naar Disneyland

Disneyland Park - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Disneyland bezoeken is een aanrader, maar 2.995 dagen lijkt ons nét iets teveel van het goede…

Het begon als een grapje, maar nu staat Jeff Reitz toch écht in het Guinness Book of Records als houder van de meeste opeenvolgende trips naar het pretpark.

De inmiddels vijftigjarige Reitz bezocht het iconische Disneyland Park in Anaheim, Californië voor het eerst in 2012. De voormalige Air Force-medewerker raakte in dat jaar werkloos en zag een dagje Disneyland als ideale afleiding tijdens het jagen naar nieuwe baantjes.

Dat beviel blijkbaar erg goed, want in de komende jaren was Reitz letterlijk niet uit het park te slaan. Hij bezocht Disneyland maar liefst 2.995 dagen op een rij. Een proces dat acht jaar, drie maanden en dertien dagen in beslag nam.

[themify_layout_part id=34444]

Hoe deed Reitz het?

Soms ging Reitz alleen, soms nam hij vrienden of familie mee. Door de jaren heen leerde hij steeds meer parkmedewerkers kennen. Zelf werd Reitz ook vaker en vaker herkend door andere bezoekers. Zo groeide hij zelf ook uit tot een ware attractie. Zijn Instagram-pagina heeft meer dan 27.000 volgers.

Zelfs toen Reitz weer werk had gevonden, bleef hij steevast doorgaan met het bezoeken van zijn favoriete bestemming. Dat vereiste wel wat meer planning, waarbij Disneyland meer in de avonduren werd aangedaan.

[themify_layout_part id=34170]

Wanneer eindigden zijn Disneyland-bezoeken?

Reitz’ streak eindigde toen Disneyland in 2020 de deuren moest sluiten in verband met de COVID-19-pandemie. Hij kwam daarmee vijf dagen tekort voor zijn oorspronkelijke doel: drieduizend opeenvolgende bezoeken.

Ondanks het mislopen van dit doel heeft Reitz zichzelf voorzien van een plekje in het Guinness Book of Records. 

Reitz heeft inmiddels geen jaarpas meer, maar blijft een Disneyland-fan. Een bezoek om zijn certificaat te laten zijn, staat dan ook op de planning.

[themify_layout_part id=37739]

Wat is Disneyland Park?

Disneyland Park is het allereerste Disney-themapark ter wereld en het enige filiaal waar Walt Disney zelf nog een vinger in de pap had. Je vindt het park in Anaheim ten zuiden van Los Angeles.

[themify_layout_part id=34047]