Canada Only

Gaaf: Disneyland in Californië krijgt een nieuw Pixar-hotel

Disneyland - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het huidige Disney’s Paradise Pier Hotel heeft nu nog een maritiem thema. Daar komt binnenkort behóórlijk wat verandering in.

De accommodatie krijgt namelijk een totale make-over. Gasten die hier in de toekomst een kamer boeken, slapen onder het toeziend oog van karakters uit Toy Story, Finding Nemo en méér.

En het zijn niet alleen de kamers die worden verbouwd. Het complete hotel wordt in een Pixar-tintje gedoopt. 

Hoe dat er precies uit komt te zien, weten we nog niet. Disneyland heeft wél bekendgemaakt dat er in de lobby een gigantische Pixar-lamp wordt geplaatst.

Als aanvulling op het nieuwe hotel is Disney ook bezig met het bouwen van een walkway. Dit wandelpad moet gasten van het Pixar-hotel direct naar een van de twee pretparken leiden: Disney California Adventure.

[themify_layout_part id=34636]

Heeft Disneyland al niet eerder iets met Pixar gedaan?

Klopt – maar geen hotel. Ze hebben in het verleden het park Disney California Adventure op een soortgelijke manier op de schop gegooid.

Dit park had een deel dat grofweg in het teken stond van de Californische kust: Paradise Pier. Bijna dezelfde naam als het hotel, dus.

Het parkdeel heet sinds 2018 Pixar Pier, nadat er al eerder attracties werden geplaatst in het teken van verschillende Pixar-films. Voorbeelden zijn Toy Story Midway Mania!, de Incredicoaster en de Pixar Pal-A-Round.

Wat dat betreft, is een Pixar-hotel een logische vervolgstap.

[themify_layout_part id=34170]

Heeft het voordelen als ik in een Disney-hotel slaap?

Gasten die in het nieuwe Pixar-hotel óf in een van de andere Disney-accommodaties slapen, krijgen in ruil daarvoor inderdaad een aantal voordelen. Ze mogen bijvoorbeeld eerder dan andere bezoekers de pretparken in én krijgen de optie om eventuele aankopen in het park naar hun hotelkamer te laten bezorgen.

[themify_layout_part id=37739]

Staan er meer uitbreidingen op de planning?

Naast de komst van het Pixar-hotel bereidt Disney zich ook voor op de opening van twee nieuwe restaurants. Deze komen beiden in het winkel- en amusementscomplex Downtown Disney te staan. 

Het gaat om de dumping-specialist Din Tai Fung en om een Mexicaans restaurant van de chef-kok Carlos Gaytan.

Bron: Travel + Leisure

[themify_layout_part id=34047]