Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Dit Amerikaanse, nationale park wordt iedere zomer bedolven onder een laag kleurrijke bloemen

Mount Rainier National Park - Pixabay
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De zogenoemde Wildflower Bloom is iets wat de meeste reizigers associëren met Californië of Texas. Well – Mount Rainier National Park in de staat Washington kan er anders ook wat van…

[affiliate location=”mount-rainier-national-park” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”mount-rainier-national-park” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”mount-rainier-national-park” type=”ticketlinks”]

Een Wildflower Bloom, of Super Bloom, is een term die de Amerikanen gebruiken om te verwijzen naar een volledige wildgroei van bloemen in een kort tijdsbestek. Dat gebeurde in de lente bijvoorbeeld in Californië. Hierdoor werden relatief onbekende parken als Anza-Borrego Desert State Park in één klap door duizenden mensen bezocht.

Hoewel de Wildflower Bloom in Californië een jaarlijks terugkerend lentefenomeen is, ligt dat in Washingtons Mount Rainier National Park nét even anders. Hier vindt de bloei namelijk halverwege juli plaats. Nu, dus.

Mount Rainiers Super Bloom begint al eind juni. De eerste bloemen, waaronder de zogenoemde lawinelelie, beginnen dan op verschillende locaties met bloeien, waaronder langs de Stevens Canyon Road vlakbij de Reflection Lakes. Iets later volgen onder meer Calypso-orchideeën, viooltjes en zelfs wilde aardbeien het voorbeeld.

Vanzelfsprekend zijn dit lang niet alle soorten. Mount Rainier National Park beschikt over tientallen verschillende varianten. Het resultaat: het park is wanneer augustus begint volledig gehuld in een tapijt van onder meer gele, roze en paarse tinten.

[affiliate location=”amerika-only-magabook-5-2″ type=”ticketlinks”]

Waar moet ik zijn?

Verschillende Trails in het park leiden bezoekers naar prachtige uitzichten over de wilde bloemen, zoals de Bench Trail en de Snow Lakes Trail. De Naches Peak Loop Trail doet dat ook, maar geeft ook nog eens een goed uitzicht over het hoogtepunt van het park: Mount Rainier zelf. Wie daar ook nog berggeiten bij wil zien, is op zijn of haar plaats langs de Glacier Basin Trail.

Wél roepen parkvertegenwoordigers bezoekers op om vooral op de paden te blijven. De bloemenvelden zijn bijzonder fragiel en vanzelfsprekend wil het park de kleurenpracht zo lang mogelijk behouden.

[affiliate location=”mount-rainier-national-park” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”mount-rainier-national-park” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”mount-rainier-national-park” type=”ticketlinks”]