Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Dit Californische doolhof is zó moeilijk dat bezoekers 911 bellen

Jalama Beach - Myles McGuinness via Visit California
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De politie in Dixon, Californië krijgt met regelmaat vreemde telefoontjes. Gasten van het nabijgelegen doolhof bellen het noodnummer omdat ze de uitgang maar niet kunnen vinden.

door Boy Tijbosch

Cool Patch Pumpkin is de jolige naam van een enorm maïsdoolhof in het Californische Dixon. Met een grootte van zo’n vijftien voetbalvelden is de attractie een van de gróótste in haar soort. Bezoekers kunnen er voor twaalf dollar naar binnen. Of je er ook weer uitkomt is een ander verhaal. De lokale politie geeft aan meermaals telefoon te hebben gehad van wanhopige bezoekers die smeekten of de agenten hen konden verlossen in hun zoektocht naar de uitgang. Onder de bellers: een moeder met kinderen die vier uur liep zónder de bordjes met exit erop te vinden én een man die vreesde een nacht in het doolhof te moeten doorbrengen.

BEZOEKEN?

Vooralsnog lijkt het doolhof alles onder controle te hebben – de politie hoeft er meestal niet aan te pas te komen. Desondanks levert het bezoekers iets té spannende momenten op. Ook verdwalen tijdens je Californië-vakantie? Cool Patch Pumpkin ligt aan de Interstate Highway 80 in Dixon – een plaatsje nabij Sacremento, op een uurtje rijden van San Francisco.

Jalama Beach - Myles McGuinness via Visit California
Myles McGuinness via Visit California