Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Dit gigantische vliegtuigkerkhof in de Californische woestijn functioneert óók als filmset – en hij is te bezoeken

Mojave Desert - Pixabay
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

[affiliate location=”coronaviruskort” type=”ticketlinks”]

In Californië zijn genoeg bekende bezienswaardigheden, zoals Disneyland, Alcatraz en de Universal Studios. Maar voor wie genoeg heeft van de lange wachtrijen en vele toeristen én van vliegtuigen houdt, is Mojave Air & Space Port dé place to be.

[affiliate location=”amerika-only-magabook-6-2″ type=”ticketlinks”]

Mojave Air & Space Port is een vliegveld en ruimtehaven in de Mojave Desert. Het ligt op 851 meter hoogte in de Mojave-woestijn en heeft drie startbanen, waarvan de langste bijna drie kilometer lang is. Het vliegveld is zeer belangrijk geweest in de geschiedenis van de lucht- en ruimtevaart.

Mojave Air & Space Port wordt tevens gebruikt voor groot onderhoud, opslag en ontmanteling van vliegtuigen. Door de vele ruimte en het droge klimaat roesten de toestellen nauwelijks en krijg je een uniek kijkje in de geschiedenis van de luchtvaart.

Het vliegveld vertaalt het verhaal van de ontwikkelingen in de luchtvaart. Van de vliegtuigen die tijdens de Tweede Wereldoorlog werden gebruikt, tot de toestellen met propellers van de jaren zestig en zeventig en de vliegtuigen zoals wie die heden ten dage kennen.

Mojave Air & Space Port bezoeken

Deze surreële parkeerplaats voor vliegtuigen is een must see voor liefhebbers, maar ook als je niets met de luchtvaart heb is Mojave een bezoekje waard vanwege de inkijk in de Amerikaanse geschiedenis. Behalve als vliegveld en ruimtehaven doet Mojave Air & Space Port, dat relatief dicht bij Hollywood ligt, soms ook dienst als filmlocatie. Zo zijn er onder andere scènes van de films Die Hard 2 en Speed en van de series Fear Factor en 24 opgenomen.

Mocht je het vliegveld willen bezoeken, dan kan dat eens per maand tijdens de Plane Crazy Saturdays. Voor meer informatie check je de officiële website.

[affiliate location=”coronaviruslang” type=”ticketlinks”]