Canada Only

DIT iconische New York-uitzicht gaat misschien verdwijnen…

Manhattan Bridge
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Nu hoeft New York City zich verder niet zo’n zorgen te maken over een gebrek aan views, maar toch – het zou best zonde zijn.

Locals én toeristen komen er graag en vaak: DIT plekje in de wijk DUMBO in Brooklyn:

Manhattan Bridge

Het is namelijk de enige bestemming om het Empire State Building te zien met daaronder het frame van de Manhattan Bridge. Maar wie ook zo’n foto wil maken, moet waarschijnlijk snel zijn.

Er zijn namelijk plannen om vier nieuwe wolkenkrabbers te bouwen aan de oostkant van Manhattan. Je raadt het al: die maken van dit uitzicht verleden tijd.

Protesten

De komst van de wolkenkrabbers is desondanks nog niet helemaal zeker. De Municipal Art Society (MAS) wil namelijk het uitzicht vanaf DUMBO behouden en protesteert nu tegen de komst van de torens. Ook elders in Manhattan valt het besluit niet goed. Bewoners van de wijk Two Bridges zijn bang dat de wolkenkrabbers voor een verhoging van de huur in deze buurt zorgen, waardoor sommige inwoners Two Bridge noodgedwongen moeten verlaten.

Het stadsbestuur van New York stemt binnenkort over het wel of niet laten doorgaan van het bouwproject. In the meantime: haast je tijdens je citytrip New York naar DUMBO voor misschien wel de laatste foto vanaf deze plek.