Canada Only

Dit is Amerika’s meest geheime plek: de tombe van Yale University

Vlag
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

5 dingen die we weten over het macabere clubhuis van het genootschap Skull And Bones.

door Boy Tijbosch

De universiteit van Yale in New Haven, Connecticut staat – samen met Harvard – op eenzame hoogte in de lijst meest prestigieuze scholen ter wereld. Vanwege de hoge, bijna bizarre toelatingseisen, maar vooral omdat Yale nogal wat grote namen heeft opgeleid. Voormalige president George W. Bush staat op de lijst afgestudeerden, evenals zijn vader – George H.W. Bush. En dat zijn slechts voorbeelden van ex-studenten die het tamelijk ver hebben geschopt.

Tóch is er nog een derde factor die de universiteit berucht maakt – een fenomeen dat bij aanhangers van samenzweringstheorieën de nekharen overeind doet staan. Het heeft alles te maken met een van de, als we het zo mogen noemen, studentenverenigingen van Yale: The Order Of Skull And Bones.

Skull And Bones is een genootschap voor de meest exclusieve, elitaire studenten van de universiteit. De eerder genoemde George W. Bush staat bekend als een voormalig lid van de club, evenals Frederick Wallace Smith (oprichter van FedEx) en James Jesus Angleton (voormalig hoofd van de CIA).

Hét kenmerk van Skull And Bones is dat alles uitermate geheim en daarmee geheimzinnig is. Meerdere journalisten vroegen leden naar wát er nu precies gebeurt binnen het genootschap – zonder succes. Voormalig presidentskandidaat én Skull And Bones-lid John Kerry gaf aan niets te mogen zeggen, terwijl George W. Bush het gehele bestaan van de organisatie ontkende.

Toch zijn er dingen die wél weten over Skull And Bones, voornamelijk gebaseerd op de onthullingen van ex-vriendinnen van leden. Zij werden in het verleden toegelaten tot het macabere clubhuis aan High Street – ook wel The Tomb genoemd. Mede daarom zijn we op de hoogte van de volgende, vijf ‘geheimen’.

1.    DE LOCATIE VAN HET CLUBHUIS

Eens in de zoveel tijd komen de leden van Skull And Bones bij elkaar in het clubhuis aan High Street, op loopafstand van de Yale University zelf. Denk niet aan de gezellige kantine van je eigen voetbalclub: dit huis lijkt nog het meest op een oud, Egyptisch graf. Je vindt er bijvoorbeeld geen ramen en op een binnenplaats na (die overigens is bedoeld voor enkele, bizarre rituelen) is er géén ruimte voor daglicht.

2.    HET CLUBHUIS STAAT VOL SCHEDELS

En ja, dan hebben we het over échte, menselijke schedels. Naar verluidt behoort de schedel van voormalig president Martin Van Buren tot de imposante collectie. Volgens geruchten staat ook de schedel van Geronimo in het clubhuis van Yale. Boze tongen beweren dat dit exemplaar uit het graf van de indianenleider is gestolen toen diverse Yale-studenten de rustplaats moesten bewaken. Saillant detail is dat George W. Bush deel uitmaakte van deze bewaking.

3.    SKULL AND BONES HEEFT EEN OBSESSIE VOOR EEN BEPAALD GETAL

Het getal ‘332’ neemt een speciale rol aan in de praktijken van het geheime genootschap. Wélke rol dat is, is niet duidelijk. Meerdere mensen die de tombe van de binnenkant hebben gezien, beweren dat het complete huis volhangt met kentekenplaten die dit nummer tonen.

4.    OVERAL HANGEN PORTRETTEN

De meest prestigieuze ex-leden van de club hebben een eigen, levensgroot portret in het clubhuis. Dat vertelde een voormalige schoonmaker, die tevens beweert dat zo’n beetje alle leden van de familie Bush aan de muur hangen. Overigens geeft dezelfde man aan dan de tombe niet zo eng is als veel mensen vermoeden. Volgens hem hangt er een ‘grappige, spookachtige’ sfeer – een beetje zoals bij de Addams Family.

5.    MADAME POMPADOUR WOONT IN HET CLUBHUIS

Madame Pompadour is geen naam voor een kat of hond. Nee, het gaat hier om het geraamte van Jeanne-Antoinette Poisson, een van de maîtresses van koning Lodewijk XV van Frankrijk. Naar verluidt waakt ze over de meest belangrijke documenten in het pand. ‘t Is nooit bevestigd, maar het gerucht op zich is al creepy genoeg…