Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Dit is Amerika’s ultieme roadtrip voor de herfst: de Blue Ridge Parkway

Blue Ridge Parkway - Unsplash
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Ruim 750 kilometer langs rode, oranje en gele bladeren. Inclusief vele mogelijkheden om uit te stappen, bijvoorbeeld voor een fikse wandeling.

Laat er geen misverstand over bestaan. Vermont is de móóiste bestemming voor een sublieme Fall Foliage – of Indian Summer. De staat heeft misschien geen hotspots van het kaliber Yosemite National Park, maar de kleurenpracht die onder andere de Green Mountains hier in het najaar aannemen, is simpelweg ongeëvenaard.

Dat laat wél een andere vraag open: welke bestemming bezet – wat de herfst betreft – de tweede plek? New Hampshire maakt aanspraak. Massachusetts ook. Maar we kunnen ook gewoon een complete roadtrip aanwijzen als runner-up. En dan is er eigenlijk maar één optie.

[themify_layout_part slug=”leestips-diepe-zuiden”]

De Blue Ridge Parkway?

Maak kennis met de Blue Ridge Parkway. Een route dwars door de Blue Ridge Mountains, die op hun beurt weer deel uitmaken van de Appalachen.

Hij start – of eindigt, afhankelijk van hoe je de trip aanpakt – in het Great Smoky Mountains National Park in North Carolina en Tennessee. Daarvandaan slingert de weg, via plaatsjes als Cherokee en Roanoke, richting de staat Virginia.

Wie er dan nog steeds zin in heeft, kan er direct een andere, indrukwekkende roadtrip aan vastkoppelen. De Blue Ridge Parkway gaat hier namelijk over in de Skyline Drive door het Shenandoah National Park.

[themify_layout_part id=34170]

Uitkijkpunten en watervallen

De Blue Ridge Parkway is anders dan veel andere wegen in The States. Je ziet hier géén billboards of grote restaurantketens. Wél benevelde bergtoppen, dichte bossen en zelfs watervallen. Om deze zoveel tijd vind je langs de route kleine parkeerplaatsen die specifiek zijn bedoeld voor het maken van foto’s van dit geheel.

Ook aanwezig: trailheads. De beginpunten voor verschillende wandeltochten door de smoky omgeving.

[themify_layout_part id=37739]

Herfst

Eerlijk – er bestaat geen slechte tijd van het jaar om de Blue Ridge Parkway te rijden. Hij is eigenlijk altijd de moeite waard. 

Maar als we dan een seizoen moeten aanwijzen als zijnde de beste, dan gaat de keuze toch naar het najaar. De bomen nemen dan fabuleuze kleuren aan: iets dat je ooit moet hebben gezien.

Interesse? Doe de roadtrip dan ergens tussen half september en eind oktober voor de beste views.

[themify_layout_part id=34047]