Canada Only

Dit is de Hackberry General Store in Arizona: een populaire attractie onder Route 66-reizigers

Hackberry General Store
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De winkel is nog steeds open – het aangrenzende tankstation sloot in 1978.

[affiliate location=”arizona” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”arizona” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”arizona” type=”ticketlinks”]

Knipper één keer met je ogen en de kans is groot dat je de Hackberry General Store nabij Kingman, Arizona alweer bent gepasseerd. Zo groot is deze zaak namelijk namelijk niet. En toch is de winkel dagelijks een vaste stop voor tientallen reizigers per dag.

Dat heeft natuurlijk te maken met de ligging langs de bekendste route ter wereld: Route 66. Hackberry General Store was ooit het middelpunt van een bruisende gemeenschap Hackberry. Daarvoor moeten we overigens flink terug: naar het jaar 1874. Toen werd er namelijk, in de nabije omgeving, zilver ontdekt. Hackberry groeide daardoor uit tot een stad vol met geïnteresseerde mijnwerkers. Dat had ook negatieve gevolgen. Er werd flink gevochten en geschoten – maar goed. Daar was het het Wilde Westen voor.

[affiliate location=”amerika-only-magabook-5-2″ type=”ticketlinks”]

Route 66

Toen de Hackberry Silver Mine in 1919 werd gesloten, leek het gedaan te zijn met de levensvatbaarheid van de Hackberry General Store. Maar de Route 66 bracht een oplossing. De zaak kreeg door de handelsweg een tweede leven.

Inmiddels is Hackberry een plaatsje waar slechts 68 mensen wonen. De General Store blijft echter onverminderd populair. Het is een must see voor reizigers die de Route 66 van Chicago naar Los Angeles rijden en een mooi stukje Amerikaanse historie.

Waar?

Je vindt de Hackberry General Store in het plaatsje Hackberry, vlakbij Kingman, Arizona.

[affiliate location=”arizona” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”arizona” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”arizona” type=”ticketlinks”]