Afrika OnlyCanada Only

Dit is de leukste (én meest historische) food hall van Boston: de Quincy Market

Quincy Market - Anneloes Keunen via Amerika Only
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Middenin het centrum, direct langs The Freedom Trail. Sla de Quincy Market in Boston NIET over als je plannen hebt om naar de Amerikaanse oostkust te gaan!

The Home of Free Speech. The Cradle of Liberty. Zomaar twee superlatieven die doorgaans worden gebruikt om de Faneuil Hall in Boston, Massachusetts mee te omschrijven.

En daar zit wat in. De Faneuil Hall speelde tenslotte een cruciale rol in het totstandkomen van het Amerika zoals we dat vandaag de dag kennen. Hier werd de allereerste town meeting a.k.a. gemeenteraad óóit gehouden. Daarvóór loste men geschillen liever met brute kracht op. Dus je snapt – een historierijk fenomeen.

[themify_layout_part id=34914]

Wat is de Boston Quincy Market?

‘Maar eh – wat heeft dat allemaal met de Quincy Market te maken?’

Nou – het volgende.

Burgemeester Josiah Quincy, die in 1823 werkte vanuit de Faneuil Hall, vond zijn uitzicht destijds maar niets. De markt die onder zijn raam plaatsvond, was chaotisch en rommelig. Vis werd verkocht vanuit lelijke houten stalletjes en het geheel zag er gewoon niet aantrekkelijk uit.

Volgens Quincy had zijn stad behoefte aan een betere markt. Het tafereel zoals hierboven omschreven, moest compleet op de schop. En hij was burgervader, dus zo geschiedde.

In augustus van 1826 was de Quincy Market, of de Faneuil Hall Market, zoals veel locals hem noemen, een feit.

[themify_layout_part id=34170]

Uitbreidingen

Niet dat het daarbij bleef. In 1850 bleek de Quincy Market zó populair te zijn dat het doorgaans bezoekers moest weigeren: dan was de maximumcapaciteit bereikt. Daarom werd er uitgebreid. En uitgebreid. En weer uitgebreid.

Inmiddels bestaat de Quincy Market uit vijf verschillende gebouwen. Twee daarvan zijn markthallen en, wat ons betreft, de hoogtepunten.

Want van enchilada’s tot braadworsten en van pasta’s tot tapas: zo’n beetje alle nationaliteiten zijn culinair vertegenwoordigd op de Quincy Market. Daarnaast ligt Boston natuurlijk centraal in de regio New England en dicht bij de kust. Je hoeft zodoende nooit ver te zoeken voor vis en zeevruchten. Garnalen met een grootte van een jonge hond, bijvoorbeeld.

En tuurlijk – de Quincy Market trekt toeristen en is dus ook een klein béétje touristy. Maakt niet uit, want daardoor is iedereen die op zoek is naar een stenen kreeft voor in zijn of haar kerstboom hier ook aan het juiste adres.

[themify_layout_part id=37739]

Kan ik de Quincy Market in Boston bezoeken?

Je vindt de Quincy Market – en daarmee ook de Faneuil Hall – aan 206 South Market Street. De beroemde wandeling The Freedom Trail, langs Bostons meest historische bestemmingen, komt er ook langs. De twee zijn prima met elkaar te combineren.

Foto’s

Quincy Market - Anneloes Keunen via Amerika Only
Foto: Anneloes Keunen via Amerika Only
Quincy Market - Anneloes Keunen via Amerika Only
Foto: Anneloes Keunen via Amerika Only
Quincy Market - Anneloes Keunen via Amerika Only
Foto: Anneloes Keunen via Amerika Only
Anneloes Keunen via Amerika Only
Foto: Anneloes Keunen via Amerika Only

[themify_layout_part id=34047]