Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Dit is de zwaarste straf die een NFL-team kan krijgen!

Vlag
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De New England Patriots kregen vorige week een boete van één miljoen (!) dollar. Check hier waarom!

door Nathan Thompson

De zwaarste straf die een NFL-team kan krijgen is vorige week abrupt verhoogd: de New England Patriots krijgen een boete van een miljoen dollar. Hier komt nog bij dat zij in de Drafts van 2016 én 2017 geen spelers mogen kiezen in achtereenvolgens de eerste en de vierde ronde. Waarom? Vanwege het rapport dat maandag publiek werd gemaakt: een document over de zogenaamde Deflate-gate.

WAT IS DE DEFLATE-GATE?

Deflate-gate is de publieke term die wordt gebruikt voor de wedstrijd van de New England Patriots tegen de Indianapolis Colts, de strijd om het AFC-kampioenschap. De Patriots zijn ervan beschuldigd de ballen iets leger te laten lopen, waardoor ze meer behandelbaar werden. Het rapport van 240 pagina’s beschuldigd drie mensen, waaronder quarterback Tom Brady. Hij mist daardoor de eerste vier wedstrijden van het nieuwe seizoen.

DE REACTIE

Na het verschijnen van het rapport ontstond er veel commotie te zijn rondom de Patriots. De eigenaars van ‘The Pats’, Robert Kraft, geeft wél aan Tom Brady te blijven steunen. ‘Ik ken hem al zestien jaar en hij is altijd eerlijk geweest. Ik zie ook nu geen concreet bewijs wat hard maakt waar hij van wordt beschuldigd’. Brady zelf gaat in beroep tegen de schorsing.