Canada Only

Dit is het allerbeste van Las Vegas!

Paris
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De vijf absolute hoogtepunten van Sin City.

door Boy Tijbosch

CAESARS PALACE

Caesars Palace is interieur in de meest overtreffende trap. Dit resort beschikt over een Romeins thema dat tot in de puntjes is uitgewerkt, bijvoorbeeld in het immens grote winkelcentrum The Forum. Momenteel wordt het complex ook nog eens uitgebreid. Je vraagt je in hemelsnaam af waarmee.


FREMONT STREET

Fremont Street, of Downtown Vegas, is het oorspronkelijke Vegas. Hier vind je de oudste casino’s van de stad, plus een spectaculaire lichtshow die iedere avond deze half overdekte straat illumineert. Fremont Street is iets rauwer dan The Strip, maar juist daardoor het bezoeken waard.


HOOVER DAM

Toegegeven, de Hoover Dam ligt niet direct in Las Vegas. Om twee redenen nemen we ‘m op in dit artikel. Ten eerste omdat de zeer imposante dam als bijna-grootste van de Verenigde Staten een absolute must-see is tijdens het traditionele rondje westkust. En ten tweede omdat er geen Las Vegas is zonder de Hoover Dam, die de gehele stad van stroom voorziet.


NEW YORK, NEW YORK

Om het New York-thema van dit resort er écht doorheen te drukken, hebben de makers voor het gemak maar even de gehele skyline van Manhattan nagebootst. Inclusief Empire State Building en Vrijheidsbeeld. Ergens daartussen vind je een achtbaan. ’t Wordt niet snel Amerikaanser dan dit.


THE VENETIAN

Van de zingende Italiaan achterin de gondola tot de helderblauwe grachten die door een winkelcentrum stromen: The Venetian is het meest prestigieuze resort aan de Las Vegas Boulevard. Je waant je niet gewoon in Italië, maar op een levendig, Venetiaans marktplein. Allemaal mogelijk door de nagenoeg perfect uitgevoerde muurschilderingen.


Foto’s: Anneloes Keunen/Amerika Only